Zwoele zomeravond

Zittend op het terras onder de overkapping luister ik naar het vioolconcert van Mozart.Rust daalt over me heen .In de bomen voor me fluisteren vele vogels hun laatste geluiden voor het slapen gaan.
Langzaam zakt de ondergaande zon in een diep scharlakenrode horizon. De eerste sterren twinkelen aan de donker wordende hemel, flirtend met het stukje maan, die gluurt van achter een inktzwarte wolk vandaan.
In de verte klinkt de donder.
Bij de overgang van tegels naar gras schiet gezwind een muisje over het terras,snel als een blad in de wind, een naaktslak wandelt op zijn dooie gemak , die heeft geen enkele behoefte aan onderdak voor de nacht, ze is op jacht.
De zon is weg, behalve het schijnsel van de tuinlantaarn is er geen licht. Ineens wordt de hemel opgelicht door de eerste bliksemschicht. De regen valt in stromen naar beneden. De violen zwijgen. Stilte heerst alom. De ergste hitte is voorbij, het was verlammend. Misschien dat ik vannacht eindelijk eens goed kan slapen zonder wakker te worden, nat van het zweet of het gezoem van de muggen. Het is zomer .


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *