Zwijmelen 96

Het is een nacht – Marja – van de maan die lacht, sterren die fluisteren ,luisteren naar de -Christal Man – bij Dwarsbongel – zien de -Soldier – komen en -Catch The Wind – vangen de wind in de bomen. Ze laten hun licht schijnen over – Coal Miner’s Daughter – Frederique – zo’n dochter heb ik niet, maar ik heb mijn dochter even lief.-Bibje – Catootje – een pak roomboter koekjes als kadootje van sinterklaas en zwarte piet. De sterren glinsteren en roepen – Smijling – Hou me vast – ik wil nog niet  – Boom Clap – Laura – klapwiekend in vogelvlucht. Op het eind – In The End – Natasja – cry Ophelia – huilt Ophelia – Vlasje – Je kunt er niet op bogen, maar wie weet komt Ophelia de vergoten tranen drogen. Toch zullen de stormen blijven komen – Elisabeth – Storms never last – Stormen verlaten niet. De sterren fonkelen bij het praatje van de frater Vanantius – Rianne – en ik snik van de lach – De nacht is nog niet voorbij – Greet – Eerst nog – Eine kleine nachtmusic – schuifelende voetjes naderbij  dansend naar – Reismeermin – The Centrys – Als laatste – Trees – Right back where we start – Zie je nu zijn we weer terug na een wonderlijke nacht.  – Albertymara – I see a boat on the river – met sinterklaas en zwarte piet en aan de kant zingen de kinderen sinterklaasliedjes met – Melody – Dag sinterklaasje daag daag , daag daag zwarte piet – ik zing mee ; Luister naar die Zeurpieten niet. Hahaha ( Melody )  hier komt Riet met Piet in de zak – een goeie bak .

Ciske

Vanmorgen kwam de tip van mijn zoon. Mam als je vanmiddag om 5 uur , alleen ,ook aan niemand vertellen, naar Joost ( gefingeerde naam ) loopt , je weet nog wel zijn stekkie, zal hij je iets laten zien wat , buiten mij , nog niemand heeft gezien. Hij wil het jou laten zien omdat hij nog weet dat jij heel veel van dieren houdt. Ik zeg niet wat , je zult verrast zijn.
Het houdt me de ganse dag bezig en naarmate de tijd vorderde begon ik te twijfelen en moest mezelf inprenten dat mijn zoon te vertrouwen is. Ik ken echter die man en had nooit geen hoge pet van hem op. Stinkend naar drank en sigaretten,
goor ziende, laat maar.

Het is niet zo ver lopen ,toch neem ik de rollator mee zodat ik er bij kan gaan zitten op de plek. Een beetje verborgen tussen het riet ontwaar ik hem en ga naar hem toe. Gelukkig geeft hij me geen hand, bezig als hij is bij een glibberige vis de haak te verwijderen. Na even heen en weer praten pakt hij zijn broodtrommel , pakt brood en zegt ; zie je daar komt Ciske ,mijn vriend. Ik schuifel wat terug ,snap er geen hol van , dan…..kijk dan , och gut kijk dan toch een rat tript op de oever en geniet van het brood en zogenoemde boelies.

Het is een nog jonge rat die vanaf heel klein al bij hem komt uit zijn hol onder de rand van de oever. Wanneer hij de laatste kruimels heeft verorberd verdwijnt hij weer . We halen nog wat herinneringen op aan mijn man en ik weet nu hoe eenzaam en gevoelig hij is. Ik bedank hem voor deze fijne verrassing en beloof dit niemand te vertellen. Op de terugweg hoor ik in gedachten een jongen zingen;
Krijg toch allemaal de klere
val voor mijn part allemaal dood
had ik maar iemand om van te houden
ik voel me zo verdomd alleen
vandaar de naam Ciske

Ciske De Rat.

Zwijmelaars geniet allemaal van een fijn zonnig weekend.
Daaaaaaaaaaag.

 

 


Posted in Weblog by with 9 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *