Zwijmelen 205

Verrast door de regen loop ik buiten zonder iets of iemand te zien. Ha…. verkeerd daar loopt Truus. Ze kijkt naar de Turkse vrouw, die zoals elk jaar, de fiets tegen de boom zet en met een groot schort voor de walnoten uit de boom gooit met altijd dezelfde knuppel, jaar in jaar uit. Ze graait ze allemaal in de schoot van de schort dumpt ze in de fietstas en verdwijnt. Zo doet ze ook met de tamme kastanjes en niemand anders krijgt de kans.
Vriendelijk vraag ik de vrouw of ze er wat kan missen. Ze kijkt me vernietigend aan en loopt naar haar fiets. Er wil een jongen met de fiets voorbij, ziet het tafereel en zonder ook maar één woord schopt hij onder de schort met walnoten en racet er vandoor. Er volgt een tirade in een blablablataaltje, geen woord Hollands bij, en de knuppel zwaait in de ronde. Ze loopt naar de fiets en is weg. Truus, gek op walnoten propt haar zakken vol en de rest blijft liggen voor andere liefhebbers uit de buurt.
We besluiten met niemand over dit incident te praten en ik vraag Truus van welk liedje zij het meest houdt. Dat is er maar één DROOMLAND. Truus is 82 jaar.

Zwijmelaars allemaal een fijn weekend.  Bij MARJA vind je meer Zwijmels

 

 


Posted in Weblog by with 24 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *