Zwijmelen

Marja – Casta Diva – Open het raam en roep haar naam.Ze kan beter gaan fietsen met – dwarsbongel – Nine Million Bycicles – in Japan of liever toch maar naar Frederique – in de toetoetje en achter het stuur de liedjes zingen van – Natasja – Miss Celie’s Blue – Bibje – Ik heb een héél zwaar leven – Tjongejonge wat een verhaal ,vraag maar hulp bij – Albert en Mara – aan Mona Lisa -Mandy en Marianne en als pleister op de wonden zwijmel ik wel bij de Country Blues – van –Elisabeth – I Then  shall Live – Melody – Ga er voor ,trek aan de bel bij  – Lady Rachel – zij kan het wel – Rianne – Teach Your Child’ren – Vergeet het maar, ze weten het echt waar vele malen beter dan wij – Min – Twee Motten – gelukkig in een oude jas, bij mij zaten er in een zo goed als nieuwe ,ook ik raakte van mijn stuk maar niet van het prille geluk. – Nietzomaarzoo – Lijnen lijnen lijnen  – Een goede raad? Niet meer eten en drinken dan ben je zó graatmager als pietje de dood.- Jokezelf – ‘ T is weer voorbij die mooie zomer – Nu die voorbij is vindt iedereen hem mooi,het was wel de nazomer die de zomer moest redden oh zo.

 

Mijn dochter, die elk jaar haar verjaardag met man en kinderen vierde in het pannekoekenhuis , met aansluitend een boswandeling in de omgeving, was dinsdag 50 jaar geworden. Die dag vierde ze met familie collega’s en vrienden.

Vandaag , vroeg in de middag kwam ze met haar twee dochters mij ophalen om naar het pannekoekenhuis  de Duivelsberg in Berg en Dal te gaan.  Over de naam van de duivelsberg bestaan meerdere versies. De meest waarschijnlijke is deze:

Er was een tijd dat veel dagloners, wonende op de hoger gelegen gebieden, voor hun werk de 76m hoge berg over en vloekten en tierden over de hoogteverschillen die overwonnen moesten worden.Vandaar de naam “de duivelse berg”

Ook zonder pannekoek zou ik mee zijn gegaan. Het is een ongelooflijk mooie omgeving, altijd in elk seizoen kun je er genieten van de prachtige vergezichten zowel als van de donkere bossen in heuvelachtig gebied. Nu was het sprookjesachtig mooi met de schoonheid van de herfstkleurenpracht.

De pannekoek was machtig met de mooie naam via romano. Ter gelegenheid van haar 50e verjaardag betaalde  ik als verrassing de rekening . Wandelen zat er niet in. De paden waren te nat en glibberig om het te riskeren. Via De heilige landstichting, waar ik vroeger met de kinderen meermaals was zoals o.a in het Afrikamuseum. We hebben 16 jaar gewoond in Hengstdal te Nijmegen . Van daaruit was het via binnenwegen allemaal dichtbij. Nu  helaas voorbij, zoals ook de week weer voorbij is.

Nu ga ik heerlijk zwijmelen en wens jullie allemaal een goede nachtrust en een fijne laatste oktoberweek.

Groetjes, Ria

 

 


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *