Zing – Zo – anders

Stemmen

Wat is stemmen zonder S
juist …temmen
daarom stem ik niet
mij temmen ze niet
wie niet stemt moet niet zeuren
daar ga ik niet van kleuren
ook niet over discuseren
of filosoferen
het is mijn goed recht
mij te distantiëren
van het politieke spel
het stemgevecht
altijd weer gewonnen
door een partij
waarvoor ik niet heb gekozen
met maar één doel
zich te nestelen in de pluche stoel

 


Posted in Weblog by with 8 comments.

Comments

 • Anneke schreef:

  Die keuze heeft iedereen, zelf vind ik wel gebruik te moeten maken van mijn recht om te stemmen en zeker voor de gemeenteraad vind ik dat nog wel belangrijk wie er aan het roer staat.

 • rietepietz schreef:

  dat is nu inderdaad je goed recht, vroeger was stemmen verplicht en ik dénk dat dat beter was. Ik ben zelf niet heel politiek bewust maar vind toch wel dat ik moet stemmen desnoods een proteststem als er geen partij mijn goedkeuring weg kan dragen.

 • Richard schreef:

  Stemmen nee zelfs geen protest stem.
  Op wie moet je stemmen ?
  Ze liegen stuk voor stuk en komen de beloftes niet na en halen de kiezer-trekkende doelstellingen niet, ik zal het allemaal wel niet begrijpen,
  mij niet gezien zal niet lopen en dansen naar hun pijpen.
  veel dingen in de gemeentes gebeuren toch, stemmen is voor diegene die trappen in het spel dat je geloof je iets kan bewerkstelligen voed, zo lijkt het je echt een woord hebt, kijk naar het verleden naar je stem in de jaren hoeveel van de door jou gedachte beloftes (waardoor je op een persoon / partij gestemd had) waargemaakt enof daadwerkelijk uitgevoerd. ?
  Je moet zien dat de staat en de gemeentes bedrijven zijn die uiteraard geld moeten verdienen, maar dit gaat veelal over rug van de normale en arme menden, logisch ook die zijn er ook het meeste, valt ook het meeste te halen. immers als je van 100 mensen 1 euro pakt heb je 100 euro pak je 2 euro van 20 mensen heb je toch maar 40 euro.
  Maar ja, zonder stem is geen mening geven en geen mening geven is aangeven je het allemaal best goed vind gaan in de gemeenteraad en/of den haag.
  blijft een lastige keuze of je wel of niet ging stemmen.

  • Ria schreef:

   De 47% die niet stemden willen juist laten zien dat ze deze regering helemaal zat zijn. In de gemeenten houdt jantje de hand van pietje en weet dat toch keesje beslist.

   Groetjes, Ria

 • Wij hebben wel gestemd, op een lokale partij en hebben dat per volmacht gedaan omdat we in Spanje wonen. Toch willen wij onze stem niet verloren laten gaan. Jij denkt er anders over, maar dat is je volste recht. We zijn niet allemaal gelijk.
  Lente groeten vanuit Andalucia en tot ZOZ Ria.
  Wat gezellig dat je in 1983 in Fuengirola bent geweest. Toen kwamen wij er ook al met de kinderen, maar hadden nog geen eigen appartement. We huurden.
  Lieve groeten Albert en Mara

  • Ria schreef:

   Je brengt me op een idee. Vanmiddag ga ik het fotoalbum zoeken van Andelucia.Het regent hier flink, maar dan geniet ik toch van enkele uren zon, zie het rode zand en de prachtige warme avonden voor me, heerlijk.Bedankt.

   groetjes voor allebei
   Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *