WE 300 – Spellen

Voorovergebogen, zijn hoofdje bijna op de knieën, het boek “Ik kan al lezen” krampachtig vasthoudend tussen zijn ietwat bevende vingers, leest hij, af en toe afgeleid door een stevige kramp in zijn buik, met volle aandacht woord voor woord, regelmatig afgeleid door eerst met de ene hand naar achteren flink op de knop te drukken om door te spoelen en met de andere hand even op de spuitbus te laten tikken voor een wat frisser geurtje dan de buikloop produceert. Diarree, het woord zegt genoeg.

Wie weet hoe lang hij hier moet zitten en omdat hij toch al zoveel moeite heeft met het splitsen van woorden kan hij dat hier, in het kleinste kamertje wat het huis rijk is, ongestoord met een zacht lispelend geluid uitspreken. Hoe lees en schrijf je bijvoorbeeld……Op het moment dat hij het woord wil zeggen trekt een kramp zijn lijf omhoog, zijn hoofd naar achteren en terwijl en vanuit de pot een stinkend ,wel verlichtend geluid uitbarst kreunt hij  buik -kram -pen. Zie je wel hij kan het woord splitsen buikkrampen.

Hé hé gelukkig zakt de pijn. De kippenbouillon met rijst heeft goed gewerkt. Met het boek tussen kin en borst geklemd veegt hij zijn billen schoon en wast zijn handen. Hij kan weer lachen en verkneukelt zich op de avond wanneer hij met zijn nieuwste speeltje voor de dag komt en zal hij die drie alweters eens gaan testen op hún lezen en schrijven. Een moeilijk puzzelwoordenboek met uitleg , hoe ontbind en verbind ik woorden, bracht de postbode . Vraag maar niet van wie het komt. Vanavond zal hij ze een poepetje laten ruiken, oh nee dat maar niet, laten zien wie het beste de woorden uit elkaar kan halen. Hij, het su-per taal-tal-lent zal het ze wel uitleggen maken jullie je borst maar nat.


Posted in Weblog by with 39 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *