WE 300 – Scoren – Plato

De spanning is te snijden. Tussen veertien en zestien uur zal er worden gebeld of dochter/zoon al dan niet is geslaagd voor zijn examen. Wanneer de vlagen uithangen met , soms wel soms niet, de boekentassen, weet ze dat de kids van haar buren en overburen hun felbegeerde diploma hebben gehaald en kunnen de felicitatiekaartjes in hun brievenbus . De puntenlijsten krijgt ze later wel te zien, mits ze aan de hoge kant zijn, anders mondeling ,vaak visserslatijn, dan worden zesjes zevens of achten en zevens achten of negens. Cum Laude geslaagd dan hoor je het nog tot de kerst.

Een fijne glimlach verschijnt om haar mond als ze opeens geschreeuw hoort. Ja…jaaaaaaaaah…hoeraaaaaaah, mijn dochter is geslaagd.Het komt er uit alsof ze zelf het examen heeft algelegd .Nou ja het is ook wel zo dat ze als ouders zelf ook wel een goed punt hebben verdiend voor het stimuleren, achter de vodden zitten, achter de iphone vandaan halen om het huiswerk te gaan maken, vaak gepaard gaand met opstandig geschreeuw van de tieners.

Aan de overkant hangt nu de vlag uit ,is het raam versierd met slingers en de boekentas hangt uit het slaapkamerraam . De teksten op de ramen liegen er niet om, GESLAAGD met grote letters. Het beoogde doel is nu bereikt en de ouders zowel als de examenkandidaten kunnen opgelucht adem halen.

Aan de overkant achter de tuin op het speelveld,¬†staat een jongen met hoofd, gezicht en armen zo wit als zijn witte T-shirt, met enkele andere jongeren. Hij maakt bewegingen van een kickboxer onderwijl roepend: touch me, touch me.Het zegt genoeg en in gedachten plaatst ze hem een bord voor zijn kop met een vette nul, in zichzelf zegt ze wat een stomme, stomme …woord van drie letters.

Alle geslaagden gefeliciteerd met jullie diploma . Geniet van een fijne vakantie.

 


Posted in Weblog by with 28 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *