WE 300 – Renoveren

 

Klussen? Wat klussen. Er wordt hier helemaal niet meer geklust. Nou ja hè , eigenlijk moet er nieuwe vloerbedekking in de huiskamer worden gelegd en mag er hier en daar een likje verf op de deuren en een sausje op de muren zou ook niet overbodig zijn.
Ze knalt de pen op het boodschappenlijstje, komt zuchtend overeind, neemt nog een flinke slok van het kostbare kopje koffie-kippie en vraagt zich af waarom ze elke maand weer uitziet naar het nieuwe WE-woord, terwijl dat woord elke maand een deur opent die beter gesloten kan blijven. Verdorie.
Haar blik dwaalt rond en ze ontdekt steeds meer, zoals de onderkant van de deur tegenover de plaats waar ze zit. Ooit zat er onderaan de deur een borstel, die hield de tocht tegen vanuit de gang..De beschadigde rand zou worden afgeschuurd en de deur opnieuw geverfd, nooit gebeurd. Ze wil niet meer ,maar toch….Och laat maar we zien wel weer.

Ze pakt de make-up-spiegel, zet hem op vergrootstand werpt een blik op zichzelf slikt en sluit de ogen. Dan voorzichtig opent ze één oog half en kijkt weer, aarzelend, wil het steeds ouder wordende gelaat liever niet aanschouwen. Ze vermant zich,opent ook het andere oog en vraagt zich af of hier ook wat aan verbouwd of hersteld moet worden. Tja haar wenkbrauwen moeten nodig worden bijgewerkt om maar te zwijgen over haar huid. Waarom smeert ze daar nooit eens een laag créme op, het vel is zo droog als sinterklaas zijn kont (waar haalt ze dat zo ineens vandaan ).

Haar neus lijkt een beetje scheef.  Ze zal maar nooit geen criminele aktiviteiten gaan verrichten, wordt meteen herkend. Gezocht: wie herkent deze vrouw met ietwat scheve neus? Zelfspot. Zolang het verstand nog werkt en het hartje nog klopt….Ze drinkt haar koffie-kippie  en staat op. Klus geklaard.

 

 


Posted in Weblog by with 55 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *