WE 300- Nadenken II

Nau tante Ria, Plato vertelde dat ie vroeger op een bovenwoning woonde. Hij was 10 jaar. Enne op een dag blerde hij zo om een hondje dat ie een klein keeshondje mocht. Maar as se naar school en werrek ware, begon dat hondje te piepen en te blafen. Nau, toen kwam de diere besgerming en toen moest ut hondje weg. Daar heeft ie veel verdriet van gehat.
Ik mag ook geen dier. Me moeder zegt. Allemaal vlooiebale… weg met die krenge, dan neem je maar een dier als je op je eige woond. Nau, maar dad duurd nog harstikke lang.

Vin u dad nau eerlijk?

Hier vraag je me wat Jordy. Elk kind wil graag een dier en gaat helemaal van slag om een puppie of kitten  een jong konijntje of welk diertje dan ook. Voor het diertje moet ook gezorgd worden Jordy en kinderen hebben het zo druk met hun vriendjes en school en dan moet moeder het doen . Het hondje moet uitgelaten worden en als je moeder geen diertje in huis wil hebben is het ook beter dat je er niet meer om zeurt.

Jordy ik heb een idee, misschien  mag het hondje bij Plato, oh nee kan niet, die heeft al Tommie. Bij Cornelis helemaal niet, die zit met z’n politieke besognes in de boeken en Tuinier  jaaaa….die heeft het komende half jaar toch weinig te doen .hij kan ,tijdens de schooluren op hem passen. Dit is best het overwegen waard, of toch niet.

Och Jordy nee mijn idee is geen goed idee. Als jou moeder geen diertje wil, (vlooienballen ?) , kun je beter niet meer vragen en wachten tot je groot bent anders gebeurt het zoals bij het hondje van Plato Het is erg verdrietig om een hondje weg te moeten doen, dat wil jij toch niet ?

Lieve groetjes van Tante Ria

 


Posted in Weblog by with 19 comments.

Comments

 • Roadlaura1969 schreef:

  Goed gesproken Tante Ria, lieve Jordy misschien mag je in het asiel hondjes verwennen en uitlaten.

  Groetjes Laura

 • Merel schreef:

  Mooi iidee van jou en leuk geschreven

 • Marja schreef:

  Ja, die tip van Laura schoot mij ook te binnen. Goed idee.

 • Rietepietz schreef:

  De beste raad is inderdaad al gegeven,in een dierenasiel kun je als vrijwilliger tóch “iets met dieren hebben” en daar zijn ze er dan nog blij mee ook!

 • Mirjam Kakelbont schreef:

  Ons hart is groot genoeg om Jordy vijf hondjes te geven maar tegen moeders die “nee” zeggen is weinig bestand ;-)Daar heb jij goed over nagedacht, Ria.
  Lieve groet

 • Christiene schreef:

  Een echte kinderwens Ria,een hondje als vriendje
  daar zit niks anders op dan wachten tot je groot bent laters………
  of mama turnt nog om.
  liefs groetjes
  Christiene.

 • ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  Ach Jordy, he bah wat jammer …. en dat je nog zo lang moet wachten ook….

  Anderen hebben het al genoemd maar naast een asiel kun je misschien ook eens kijken of er bij jou in de buurt een hondenuitlaatservice is … die willen vast wel iemand zoals jij om hen af en toe te komen helpen…. dan kun je met hen de honden uitlaten en ook veel met honden spelen…

 • Jordy schreef:

  Dag lieve tantes Ria, Laura, Merel, Marja, Rietepietz, Christine, Mirjam en
  Melody.
  Ik wilt effe reagere op u stukkie. U heb gewaun me stukkie gekopied en daar wad ondergeschreve. Erreg leuk hoor, maar op het end mag ik dus nog steeds geen hondje.
  En alle tantes meteen reagere, ja dat was wel fein netuurlek. Tante Mirjam vint ik een sgat dat ze me 5 hondjes wil geve. Stuur se maar op tant Mirjam.
  Enne… tante Laura, tante Rietepietz en tante Melody willen me naar het asiel hebbe. Nau den ben ik duz een asielsoeker-soeker geworre. Grapig niedwaar?
  Nau maar ondertusse ben ik best wel sielig want u mot wete: fictiekinderen worre niet groter. Se blijven alsmaar 10 jaar so ongefeer. Dat hinderd niet wand dat is met tantes ook so. Se sijn allemaal fictie en se worre nooit ouwer, of se nau veel of weinig ete of drinke… se blijve altijd deselfde. Dad ken ik beweise ook, kijk maar:

  tante Mel is eigeleik ontworrepe door de redaktie van Jeans (Plato segt: door de afdeling marreketing), dus die is fictie.
  tante Christiene doet an kunst, die heb dr eige ooit geschildert en nau is se een kunstwerk.
  Tante Mirjam is eigeleik een fictiekip. Dr hele familie is kip. Daarom tokt ze zoveel verhale op internet.
  Tante Rietepietz is een fictieoma. Dat wor je al je langer dan 10 blogt. Iedereen denkt dat se leeft maar dat is bedrog. Se bestaat alleen op het beeltscherm. Maar se is wel lief natuurlijk. Dat u dad weed.
  Tant Marja is SO fictie dat de Ravels dr anhange. Maar toch schreift ze mooi en se siet er niet rafelachtig uit. Se schreift elke dag en daarom mag se bleive.
  Tante Merel is lief. En se schreift heel bisonde met woortspellingen en so. Se is ook fictie ook al denkt se misschien van niet. Haha, grapig, maar dat is dus faut.
  En dan tante Laura. Die is ook fictie wand se is een open boek voor iedereen. Dad vint Plato een mooie eigeschap en dad is het ook netuurlek.

  Tante Ria, ik hoop dat u niet schrikd, maar u bent ook fictie. U bestaad alleen op het beeltscherm maar dan wel in kleur en met een sacht oma-stemmetje. Voor iemand die fictie i heb u een goet hart, vin ik. U bent mijn oppertante.

  (fluistert psss psss psss)… sssst… ik gaat een gehijm vertelle. Plato he…. die van Platoonline, is ook fictie. Hij denk van niet, hij vint sichself heel belangreik en echt, maar hij heb het niet door, dat ie eigelijk dood is maar nog op papier en beeltscherm bestaat. Ook zijn management….allemaal fictie. Ja, mei maak het niks uit, as ik maar te vreten krijg en op de pc mag. Wand op de pc komme we allemaal weer tot leve.

  En daarom seg ik: leve tante Ria en alle andere fictietantes. U bent niet echt maar op het beeltscherm en in mij hart ben u allemaal heel echt.
  Dag tante, dag allemaal.

  • roadlaura1969 schreef:

   Jordy wat een lieve brief aan iedereen, gho ik ga blozen ook al ben ik fictief 🙂

   Groetjes Tantie Laura 😉

  • Ria schreef:

   Jordy ik ben niet fictie hoor, helemaal echt en geloof me jij mag van mij altijd 10 jaar blijven.Voor mij ben je helemaal echt het kind in een man. Daar hou ik van en daarom ook van jou.
   Dag lieve fictie Jordy.
   Liefs van je fictie oppertante Ria ; -)

 • ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  s.c.h.a.t.e.r.l.a.c.h.

  Ach lieve Jordy…. fictie of niet…… blijf jij maar mijn 10-jarige blogneefje dan hoor…. ik ben graag jouw niet-ouder-wordende blogtantie 😉

 • Marja schreef:

  Geweldig Jordy. Ravels en ik horen bij elkaar.

 • Christiene schreef:

  Leuk Ria en Plato,alle tantes in het zonnetje
  en tante Christiene heeft zich zelf geschilderd
  ze zou het schilderij graag eens willen zien…
  leuk jullie schrijfsel!!!.tussen fictie en werkelijkheid
  groetjes Tante Christiene.

 • Dwarsbongel schreef:

  Misschien een suggestie voor Jordy: op 21 april 2012 is een hondje weggelopen uit het Catshuis, en heeft nog steeds geen baasje dat hem aankan. Je moet hem wel streng opvoeden, ’s nachts goed opsluiten, nooit alleen laten, en strak aan de riem houden als je hem uitlaat: http://dwarsbongel.blogspot.nl/2012/04/weggelopen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *