WE 300 – Kwaliteit

Aangeboden: Alleskunner op topniveau
Reacties naar:
Postbus 11-11 Doe-kalm-aan
of telefoon 000000

Met grote letters staat de advertentie in het dagblad op de salontafel. De  gierige, gemakzuchtige niksnutter staart verwezen naar de letters. Och denkt hij je weet maar nooit, rekt zich uit, gaat op zijn zij liggen ,waardoor zijn hangbuik bijna over de rand rolt, pakt de telefoon en blijft in gedachten verzonken zitten.

De afscheidswoorden van zijn jarenlange trouwe ,op zijn wenken bedienende dienaar ,klinken hem nog na in zijn oren.
“Meneer u kost me misschien wel 10 jaar van mijn leven, ik werk me hier kapot.Er is geen personeel meer en u verwacht dat ik er dag en nacht ben voor u ,uw huis,tuin en keuken. Bonjour ik vertrek naar mijn nieuwe baan “.

Hij kijkt rond in het grote vertrek  waarin alles vol hangt,staat ,ligt, alles antiek. Zo is het overal in het grote huis. De nostalgie klotst er bijna over het randje.

Hallo, goede morgen met Lui, ja ja U heeft het goed verstaan dit is mijn naam. Ik bel vanwege de advertentie en wil graag van u weten wat het salaris bedraagt van die topklasse alleskunner.
Meneer Lui indien u wil mag u nu meteen naar hier komen om met betreffende kennis te maken.
Ja maar……het salaris ??

Meneer Lui u krijgt hem gratis, hij kost geen geld.

Hij voelt geen belletje rinkelen, geen waarschuwend naar gevoel in zijn onderbuik. Hij is doof en blind, slechts één woord klinkt als een jubel in zijn oren GRATIS.

Snel als de wind is hij op het adres. De deur gaat open en hij staart in opperste verbazing naar het monster voor zijn ogen Gratis… stamelt hij, deze  kapitaal kostende alles kunnende robot. Nóóóóit niets meer hoeven doen. Dan hoort hij een stem . meneer Lui hij kost u 10 jaar van uw leven.

 

 


Posted in Weblog by with 31 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *