WE 300 – Handelen

Te laaaaaat. Alsof ie er op heeft staan wachten. Ze hoort nog net de klik van de koffer sluiten als hij haar ziet. Hallo mevrouwtje kom er even bij en kijk eens wat ik allemaal te bieden heb. Eerlijke waar hoor ik zweer het, een natte wijsvinger gaat omhoog.

Haar gezicht spreekt boekdelen. Dat geleur aan de deur. Sorry meneer niks voor mij ik heb een beetje haast. Mevrouwtje we hebben allemaal haast, het geld moet verdiend worden, het komt je niet aangewaaid. Vingervlug grist ie een handvol sieraden, gewikkeld in een doek, uit de koffer en houdt ze voor haar neus.

Kijk eens wijfie wat een prachtige sieraden , alles echt goud daar bestaat geen enkele twijfel over en niet de helft van de prijs bij de juwelier in de stad. Wat zeg je , zie je geen goudteken in de ring, dat moet. Wat jammer dat ik de loupe niet bij me heb, zo’n tekentje is zo klein. Ik zie een pijltje, kijk maar eens goed. Ze tuurt en tuurt geen stipje.

Ze wil wat zeggen maar de man legt een kettinkje ,armband en oorknopjes met blauwe steentjes in haar hand. Puur zilver mevrouwtje en de stenen zijn echt. Hij ziet haar aarzelen. Niet te lang over nadenken hoor want voor deze prijs krijgt u ze nooit of te nimmer meer , nergens. Ook de bijpassende ringen hebben een steentje. De set hoort bij elkaar het is een viereenheid zullen we maar zeggen.

Ze kijkt hem aan en hij voelt dat ze het weet klatergoud en nepzilver , paarlen voor de zwijnen en haalt zijn schouders op. Ja mevrouw ik moet verkopen en zorgen voor mijn bloedjes van kinderen.
De bloedjes van kinderen beheersen haar denkenĀ  en ze koopt de nepzilveren set zonder afdingen

Verdorie wie zegt dat hij die bloedjes heeft.

 


Posted in Weblog by with 31 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *