WE-300 – Gezondheid

Zeg schat hoe zit het , heb je al beweging gehad vandaag, je dagelijkse half uurtje sporten ?

Wat is dit ?Verbijsterd over de manier waarop hij haar, liggend op bed, waarop hij de hele dag , telkens wanneer ze bij hem kwam om hem te verzorgen, haar nu, in één beweging over zich heen trekt en haar opgewonden probeert te kussen alsof er niets aan het handje is.  vraagt ze met trillende stem van vermoeidheid. Je bent toch ziek….of ben je nu plots weer beter? De hele dag heb ik gesport, trap op trap af . De thermometer moest in je kont in plaats van in je mond, je keel deed zeer, trouwens je hele lijf . Stapje voor stapje zuchtend en kreunend naar het toilet, glas of beker kon je nauwelijks tillen. Ik was zo blij dat je geen koorts had en er geen arts hoefde te komen.

Met een knal valt de slaapkamerdeur , die de hele dag heeft opengestaan, zodat ze elke roep en kreun kon horen,om dan meteen naar boven te rennen om te helpen , achter haar dicht. Wat een ondankbare zak. Ze valt neer op de bank, na eerst voor zichzelf een flinke mok koffie-kippie ( koffie met een flinke dot advocaat ) te hebben klaargemaakt . Zo woedend ze eerst was op hém was is ze nu op zichzelf.
Heeft ze hem al niet eens horen zeggen tegen vrienden “Ze is  mijn minnares, mijn verpleegster, mijn huishoudelijk hulpje en zeker weten de beste kokkin die er is”
Sloof !!! schreeuwt het door haar heen.
Zacht gaat de kamerdeur open en met een ietwat verontschuldigende glimlach gaat hij, nog in pyama,naast haar zitten en tracht haar hand vast te houden vragend ;krijg ik ook een mok van dat spul ?

Bedien jezelf en welterusten brengt ze er nog uit en verdwijnt naar bed.

 

 

 

 


Posted in Weblog by with 35 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *