Verdwaald

Door wanhoop gedreven baant het micromannetje, kruipend, zwemmend en zich vastklampend aan de wanden, zich  een weg door de aderen in het hart. Het maalt door hem heen waar ben ik en waar ga ik naar toe. Wat is het getik en geklop wat ik voortdurend hoor.
De wanden zijn klef en hij ploetert zich een ongeluk om in de bloedbaan te blijven , waar hij met de stroom mee kan drijven, niet wetend dat hij in een ader zit. Het rode vocht waarvan hij geen idee heeft dat het bloed is, smaakt niet naar rode wijn, of liever nog, een rood portje.
Bah dit is geen geestrijk vocht het is alsof ik bloed proef maalt het door hem heen .
Hij wentelt zich rond, speurend en zoekend waar toch dat kloppen vandaan komt. Misschien is er een deur waar doorheen hij kan ontsnappen. Langzaam maakt paniek zich van hem meester en nemen fantasieën bezit van hem.
Ik zat toch in een spuit ? Hoe kom ik dan hier verzeild? Wist ik maar waar ik was. Ik weet niet eens wie ik ben.
Hij droomt.
Hij zit aan de oever van een rode rivier omgeven door vele zijriviertjes . De rode ondergaande zon zakt langzaam en de eerste sterren verschijnen evenals de maansikkel. Een bootje dobbert in z’n eentje op het water en gespannen turend ontwaart hij een minuscuul klein wit figuurtje . Hij springt omhoog en zwaait en langzaam glijdt het bootje zijn kant uit.
Het is een meisje in het wit en hij steekt zijn hand uit. Ze schudt haar hoofd en wijst naast zich. Met een sprong zit hij in het bootje en samen dobberen ze de rivier op.
Wie ben je vraagt hij , waar kom je vandaan?
Ik ben een wit bloedlichaampje, sprak ze , en zat in een spuit en jij? ” Ik zat ook in een spuit en nu weet ik niet meer wat en wie ik ben” Ik weet wel wie je bent zegt micromeisje. Jij bent een rood bloedlichaampje en we zitten in hetzelfde schuitje, dobberend in de grote kransslagader . Ze schuiven naar elkaar zonder woorden
De toekomst van de bloedcellen in de slagader van het kloppende hart is verzekerd dank zij het rode en witte bloedlichaampje.

 


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *