Stokje verkeerd

Vlug lopen we, na de eerste uitlaatronde, naar huis in de hoop op tijd te zijn voordat de bui zich helemaal op ons neerstort. Het begin is er al en ik trek de capuchon over mijn vanmorgen nog gewassen haren. Vlak voor de afslag komt een jongetje met een druk puppy, dat denk ik een grote hond gaat worden, aan de lijn. Het hondje wil spelen en danst en springt op de mijne af die, op hun gezegende leeftijd van 11 en 12 jaar niks van puppy’s moeten hebben en het van zich af snauwen.

Terwijl ik het jongetje uitleg dat oudere honden niet van springende en dansende puppy’s om zich heen houden zie ik tranen in zijn ogen en een bevend mondje. Stamelend ,me smekend aankijkend, zegt ie: hij heeft een stokje dwars achter zijn voortanden en ik weet niet wat ik moet doen”. Om me heen kijkend of er nog iemand loopt , natuurlijk juist nú niet, laat ik speedy los en ga op de riem van jans staan. De pup blijft springen en dansen en ik wacht op de kans dat ie dichterbij komt en ja plots kan ik hem bij de halsband grijpen, til hem op sla mijn arm om zijn hals en terwijl het jochie het kopje vasthoudt duw ik zijn bekje naar voren en steek mijn middelvinger achter de tanden naar de voortanden. Het jochie juicht;” het is gevallen”. Op de grond ligt een stokje ter grootte van een tandenborstel.
Het jochie is zo dankbaar en zo blij dat ik, drijfnat met twee drijfnatte hondjes, thuis gekomen met een glimlach de twee afdroog en voor de tweede keer vandaag een warme douche neem en droge kleren aantrek.
Nu liggen de hondjes te slapen en ik….? Ik ben toe aan een flinke kop cappuccino en hoop op een verdere rustige vrijdag.


Posted in Weblog by with 14 comments.

Comments

 • Trees schreef:

  Tjonge Ria, wat een verhaal! Maar wat goed dat je het probleempje op kon lossen.
  Was hij daarom zo aan het springen denk je? Zal niet lekker gevoeld hebben hè..
  Fijne, rustige, droge vrijdag gewenst 😉
  Liefs, Trees

  • Ria schreef:

   Of dat stokje de pup dwars zat zou je niet zeggen hij was ongelooflijk speels bezig. Ik was bang dat het stokje in zijn keel zou schieten.Ik dacht meteen aan binkie, de pup van de buren wat stikte in mijn armen en ik niet kon redden.

   Liefs, Ria

 • Marja schreef:

  Je bent een ware redster in nood.

  • Ria schreef:

   Laten we zeggen dat de nood mij weet te vinden.Gut wat zat dat stokje vast achter de voortanden.In elk geval was het jongetje helemaal blij en ik denk het hondje ook.

   groetje, Ria

 • Rietepietz schreef:

  Fantástisch dat je het stokjesprobleem op kon lossen. Heel toevallig hoorde ik van de week een dierenarts vertellen dat je heel goed op moet letten als honden met stokken spelen omdat er flink fout kan gaan als er stukken afbreken in hun bek, of nog erger keel.
  Wat zal het jochie blij zij geweest met je!

  • Ria schreef:

   Ja het jochie was helemaal blij. Toch was ik vreselijk bang dat het niet zou lukken en altijd in nood is er geen sterveling te zien die kan helpen.

   Groetje, Ria

 • karel schreef:

  ha die Ria
  een zeer goede daad heb je verricht
  dan zijn die natte haren gewoon bijzaak , toch
  wens je een fijn weekend
  lieve groet , Karel

  • Ria schreef:

   Inmiddels waren de hondjes het jochie en ik drijf-en drijfnat. Natuurlijk is dat dan helemaal niet belangrijk. Het is gelukt en daar ben ik blij om.
   Jij ook een fijn weekend Karel.

   Groetje, Ria

 • Dieneke schreef:

  Super dat je zo alert was,jammer van je natte pak maar ach dat jochie is helemaal blij met jou.

  • Ria schreef:

   Ik raakte wel even in paniek toen mijn hondjes zo boos werden en ik even niet goed wist hoe ik het aan moest pakken. Het is gelukt en daar ben ik blij om en dat jochie helemaal. Ik heb hem en het hondje hier nog nooit gezien en begrijp ook niet dat ouders zo’n kleine jongen alleen met een hondje laten lopen.Er lopen hier meerdere staffords en buldogs los en er zijn ook al 4 honden dood gebeten. Mijn mini Jack Russell speedy is 3 weken geleden aangevallen door een stafford en sindsdien doodsbang.Gelukkig kon de baas hem grijpen, die hond had zijn poten al op speedy’s rug.

   Lieve groetjes, Ria

 • Minoesjka schreef:

  Ach, ja, regen of niet, ik had dat puppy en zijn baasje ook geholpen. Een kleine moeite die jou en ook het jongetje vast een goed gevoel gaven. Top hoor.

  • Ria schreef:

   Nou een kleine moeite was het niet. Mijn hondjes waren zo boos op de pup dat ik even niet wist hoe ik het aan moest pakken. Maar het is gelukt en daar ben ik blij om.Moet er niet aan denken dat het stokje in de keel zou schieten.
   De pup is gered en het jochie was zo blij. Het is goed zo.

   Groetje, Ria

 • karel schreef:

  mogge Ria
  dank je voor de lieve woorden
  ik en een oude collega van het werk , zijn vandaag in Zuid Limburg te wandelen , een etappe van het Pieterpad
  wens je een fijne dag
  lieve groet , Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *