Sieraden en littekens

Draag je nooit sieraden?
JawelWanneer dan? Ik zie je ze nooit dragen.
Ze schuift haar broekspijp omhoog en toont het litteken op haar knie.
Dat is toch geen sieraad?
Jawel ik heb er een hoefijzertje aan gehangen als herinnering aan het rijtuig met twee paarden dat mij in WOII naar het ziekenhuis vervoerde waar ik zonder verdoving werd gehecht.

Het littekentje op mijn voorhoofd?
Daar zit een fietsstuurtje ,een gedenken aan mijn stoer doen, voor het eerst op een grote fiets, 6 jaar oud, een vriendinnetje tonen dat ik een bochtje kon pikken en boem tegen een lantaarnpaal klapte en dacht dat ik doodbloedde.

Het bovenste litteken in mijn hals is gesierd met een artsenembleem als eerbetoon aan de assistenarts, nu al jaren mijn huisarts, die bij mij, na 8 ellendige jaren van onzekerheid,  een subclaviasteelsyndroom ontdekte , die mijn toenmalige huisarts  over het hoofd had gezien, waardoor een spoedoperatie volgde.

Het onderste litteken is van de operatie in begin 2012, die begon met een vermeende bof, daarna een abces bleek met de bacterie streptokokke en eind van dat jaar bestraald werd , lymfklierkanker in de keel. Daar zit nu een vuist met de duim omhoog, dank aan de stille kracht.

De littekens in mijn hart, getuigen van veel pijn en smart, nu bezaaid met gouden ringen, ook die doorgezaagde ringen aan mijn gebroken vingers zitten erbij.
Met dank aan alle zegeningen van klein geluk van elke dag waarvan ik nu, door alles heen, nog elke dag genieten mag.

 


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *