Positieve / negatieve kriebels

Vermoeid van de wandel zakt ze neer op de bank ,waarop  een vrouw, nordic walking sticks nonchalant tegen haar knie, naar de overkant van het water zit te turen. Op het vriendelijke goede middag hoort ze vaag mm… Het klinkt verstoord. Ze probeert het nog een keer. Het zonnetje wil niet erg hè mevrouw?
Geen kik.
Ze volgt de blik en ziet vaag aan de overkant een paar aalscholvers heftig in de weer met takjes en rietstengeltjes en wat het water verder toestroomt vlak onder de grote treurwilg.
De vrouw neemt bijna de hele bank in beslag en ze vraagt vriendelijk om een klein beetje ruimte en schrikt van de norse stem:”Ik zat hier anders het eerst en wordt liever niet gestoord”.
Nou breekt haar de klomp. “Oh ik dacht dat de bankjes er voor iedereen zijn”.
De vrouw verplaatst geen krimp.
Haar vriendelijkheid verdwijnt en hoewel ze nu speelt met het idee op te staan en haar weg te vervolgen houdt een opkomende koppigheid haar tegen. Ze haalt de verrekijker van haar schouder en observeert uitgebreid de overkant.
De vrouw totaal vergetend roept ze voor zich uit. Oh kijk eens wat mooi er zitten niet alleen aalscholvers maar ook een nestje waterhoentjes en iets verderop meerkoetjes. Och wat lief…
Zonder een woord steekt de vrouw haar hand uit tikt haar aan en eist meer dan ze vraagt:’Geef even dan kan ik het ook zien ik hou van dieren”.
De maat is vol. Ze staat op hangt de kijker over de schouder en zegt… maar niet van mensen.
Dus het was dié vrouw die op de vraag naar positieve en negatieve kriebels in het plaatselijk krantje invulde ik krijg positieve kriebels van dieren, negatieve kriebels krijg ik van mensen.

Van zo iemand krijg ik nou de negatieve kriebels.


Posted in Weblog by with 18 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *