Onbewoond Eiland – #IBZO

Vliegend boven de jungle, waarvan ze alleen de boomtoppen ziet en hier en daar een rookpluimpje, vraagt ze zich af of…. ja wat eigenlijk? Ze weet het niet en als dan de grote witte vogel haar vlak boven de grond van zijn rug laat glijden en weg vliegt zit ze wezenloos en met een onbeschrijfelijk gevoel van verlatenheid op het verdorde steppengras.

Binnen handbereik ligt een plastic drone, gelijkend op die van haar kleinzoon, ook een seniorentelefoon, niet opgeladen, daarmee kan wel 1-1-2 worden gebeld, dan een vochtige handdoek, om haar bezwete voorhoofd mee te koelen . Oh en kijk nou, een A-4tje met l Love You  en beplakt met hartjes en hoe komt dat groot glas ijskoud water hier ???. Wat vreemd allemaal en wat is ze moe. Toch eerst maar even liggen voordat ze op onderzoek uitgaat.

Lieve vriend W,

We hebben al even geen contact meer gehad en het zal je misschien verbazen dat ik ,zonder wie dan ook in te lichten er vandoor ben gegaan. Nu heb ik spijt als haren op mijn hoofd, ben volgens mij totaal van mijn verstand beroofd. Hoe kwam ik er bij om zonder mijn hondjes de deur uit te gaan en met de eerste de beste vreemde vogel mee. Het is hier echt geen paradijs, zoals velen denken. Thuis was het binnen 27 graden en buiten 38, hier hetzelfde voel ik. Onbewoond eiland ? Het wemelt hier van de apen, de kokosnoten vliegen om je oren en telkens voel ik een tik van pootjes op mijn hand, die ik van de hitte niet eens wil bewegen om ze weg te tikken.
Zeg nu niet eigen schuld dikke bult, dat zeg ik zelf wel. Oei nu krijg ik zowaar een lik over mijn neus.

Tijd om de brief af te maken krijgt ze niet. Een kletteren van een fikse bui op het afdak boven het terras en een knal van onweer schudt haar wakker. Ze neemt een slok uit het glas water vóór haar neus, streelt haar hondjes, die niet gewend zijn dat ze zomaar in slaapt sukkelt terwijl het hun etenstijd is en glimlacht bij het zien van de drone, tekening,telefoon ,glas water en legt de vochtige handdoek op haar gezicht.Gelukkig was het allemaal gedroomd.

 


Posted in Weblog by with 25 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *