Nonnenscheet

Vanavond belde vriendin mij om een kopje koffie te komen drinken. Na een bezoekloze dag had ik er wel zin in even uit huis te zijn.
Het rook al lekker bij binnenkomst en werkelijk ik wist niet wat ik hoorde toen ze vroeg of ik een nonnenscheet oftewel nonnenkont luste. Ja zei ze zo droog en dan met een lekkere kop koffie nonnenverleider erbij zoooo… heerlijk.
Ze had het thuisbezorgd gekregen van een vriendin die samen met haar man een eigen zaakje hebben waar je hapjes en drankjes kunt bestellen.

Ik had van beide nooit gehoord en vond de benamingen ook wel, eerlijk gezegd een beetje genant, en zei dat ik het wel wilde proeven, meer om haar een plezier te doen dan om wat ze voor wilde schotelen.
Tjonge jonge wat was dat lekker. Niet alleen de nonnenkont maar vooral ook de nonnenverleider die we met kleine slokjes en veel gelach hebben gedronken.

Het zat me toch een beetje dwars dat ik er nog nooit van had gehoord maar gelukkig is er google.
Zo kwamen we de namen en de culinaire mythevorming van nonnenscheet, nonnenvot en nonnenkont tegen. Er zijn 3 kloosters die beweren dat het in hun keuken gebeurde.
De nonnenverleider is een mix van koffie met Tia Maria, contreau en Amaretto.

Inmiddels heb ik er wel slaap van gekregen en ga lekker vroeg naar bed en hoop een gat in de dag te kunnen slapen.
Een leuke en lekkere eerste verrassing in het nieuwe jaar:-)


Posted in Weblog by with 20 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *