miep klepzeiker

Oeps daar zullen we het hebben. De deurbel ringt en de hondjes dansen en blaffen naar voren, bezoek is voor hen kaasie, hondekoekje hopen ze. Oh ik hoor en zie het al ik ben hier aan het goede adres.
De lange man die voor me staat draagt het costuum van het Bureau Toezicht.

“Mevrouw er is een klacht bij ons binnengekomen. UW HONDJE GRIJPT PUPPIES”. Verbijsterd staar ik hem aan. Janse het zwart witte hondje is een knuffel. Elke hond krijgt een kusje zowel de groten als de kleinen. Speedy, de mini Jack Russell gaat nooit naar honden of mensen. Ze is er bang voor. Wat ze wel doet is pups, die onstuimig om haar heen dartelen en klauwen, afsnauwen.Pups leren het meest van oudere honden is mij altijd voorgehouden en zo hebben ze zelf ook ook geleerd.

Wat gebeurde; Enkele weken geleden kwam er een mevrouw voorbij met een teckelpup. Het hondje sprong op speedy af, die nog aangelijnd was, het niet op prijs stelde en het hondje een snauw gaf.

Anderhalve week geleden op zondag , nog vroeg in de morgen de hondjes zijn beiden aangelijnd, komt er een echtpaar met kein teckeltje ons tegemoet, net in het stukje pad met aan de ene kant een overloop van het meer, een diep gat, en aan de andere kant dicht struikgewas. Het is DE MEVROUW, nu met haar man.Ik maak speedy los en zeg …rennen. Ze schiet hun voorbij en  de vrouw schreeuwt helemaal door het dolle” Je laat hem expres los “pakt de camera en maakt foto van mij en de hondjes. Ik zeg nog dat ik haar los laat voordat ze haar hondje afsnauwt. De man dreigt nog met schoppen en mopperend lopen ze verder.

Weer komt Toezicht, dezelfde aardige man . Mevrouw we hebben weer een klacht. Meteen haak ik er op in. Ja en van dezelfde mevrouw als de vorige keer. Daar mag hij geen antwoord op geven . Hij vraagt of ik het goed vind als hij met die mevrouw bij mij op bezoek komt voor nader overleg en ik zeg oké. Mag ik uw telefoonnummer dan bel ik u wanneer we komen. Mooi.

Mooi niet. Enkele dagen later komt Toezicht met een collega. DE MEVROUW heeft geen behoefte aan een uitleg. Ze eist dat speedy aangelijnd blijft. Ik vertel hem dat het hondje na 11 jaar lang vrij te hebben gelopen, vaak rennend achter een balletje aan, nu alleen nog 30 – 50 meter achter de bal aan rent en verder het liefst dicht bij mij aangelijnd loopt door enkele nare ervaringen. Dat ik haar bewust los liet zodat het kleine teckeltje niet afgesnauwd zou worden en ook niet van plan was speedy alles te ontnemen. Na nogmaals de waarschuwing dat ik een bekeuring zou krijgen bij een eventuele controle namen we hartelijk afscheid van elkaar.

Nu ben ik het zat kots en kotszat. Sta ik even met een kennis, met een grote hond, te praten. Speedy was zo bang dat ik haar los liet en ze een stukje verderop op een heuveltje ging zitten wachten. Plots zie ik MEVROUW met de teckel staan wachten. Wij kletsen gewoon verder. Ze kan links af slaan zonder dat ze hoeft te passeren . Nee hoor pas als de kennis haar weg vervolg is en uit het zicht pakt ze de camera maakt een foto van speedy en begint te schreeuwen; Jij houdt je niet aan de afspraak. Ik zeg haar mij niet te kunnen herinneren met haar een afspraak te hebben gemaakt.
Nee is haar antwoord, wel met Toezicht . Je zou de hond aangelijnd houden. Ik stuur de foto meteen weer naar ze toe.

Thuisgekomen pak ik de telefoon en bel de man die me zijn kaartje met naam heeft gegeven. Eerst moet ik het hele verhaal vertellen aan iemand anders van het bureau en daarna krijg ik de man zelf.
Ik vertel wat er is gebeurd en dat er een foto onderweg is naar het bureau. Rustig vertelt d eman dat foto’s niet geldig zijn de dienstdoende toezichthouder moet zelf zien dat de hond los loopt.
Wel een opluchting.
De vrouw zet nog steeds elke loslopende hond op de foto, maakt zich niet geliefd  en ik heb me voorgenomen telkens ik haar zie speedy expres los te laten. en te vragen of ze even wil lachen voor de foto.
Wat een miep klepzeiker.


Posted in Weblog by with 29 comments.

Comments

 • karel schreef:

  hahaha ja dat is zeker een miep klepzeiker
  en ze doet dat dus niet alleen van jullie hondjes maar van alle die los lopen , nu dan kan ze er er op wachten , zal er vast wel iemand zijn die haar zelf aanlijnd 🙂
  en jij maakt een foto van haar als zij een foto maakt hihi
  suc6
  en een fijne dag
  lieve groet , Karel

  • Ria schreef:

   waarom koopt iemand een hond als ie zo bang is voor honden. Ze zoekt het maar uit ik laat me niet ringeloren ook niet door een bekeuring.Bekeuring betalen, denk het niet.
   Groetje, Ria

   • karel schreef:

    ha die Ria
    dat mens spoort niet , zo simpel als dat
    die komt nog wel eens zich zelf tegen , jij en andere honden bezitters gewoon doen zo als altijd 🙂 zij moet zich aanpassen , dat is mijn mening
    en bracht al dat leesvoer niet een mooie lach van de dag
    fijne avond nog
    lieve groet , Karel

    • Ria schreef:

     inderdaad bracht jou leesvoer een blije lach
     jazeker zal miep klepzeiker zichzelf nog wel tegenkomen, daarvan ben ik overtuigd.
     slaap lekker vannacht Karel
     Groetje, Ria

 • Hillechien schreef:

  Oh wat zijn er toch walgelijke mensen op deze aardkloot. Heeft ze niets anders te doen.

  • Ria schreef:

   Er zijn zoveel plekken waar ze kan lopen zonder een hond te zien. Ze vraagt negatieve aandacht en die zal ze hier vast wel genoeg krijgen.
   Groetje, Ria

 • Marja schreef:

  Wat een akelig mens.

 • Rietepietz schreef:

  Het “mens” heeft gewoon geen verstand van honden. In veel gevallen is het gewoon béter om de hond dan maar even los te laten.
  Maar dat honden elkaar opvoeden is ook een feit, een ouder hond snauwt een pup af om hem z’n plaats te laten weten, rustig z’n gang laten gaan en dáárom hoef je jouw hond niet te laten. Maar waarschijnlijk vindt “miep”dat óók weer niet goed want háár pup zal natuurlijk geen lesjes nodig hebben van ouder hondjes.

  • Ria schreef:

   Miep vindt niks goed. Ik laat me echt niet ringeloren ook niet door de gemeente.Een bekeuring dan een proces.Het beleid van de gemeente hier verandert tig keren per jaar.

   Groetje, Ria

 • Edward McDunn schreef:

  Hier is de benaming “Miep klepzeiker” goed op zijn plaats Ria.

 • karel schreef:

  ha die Ria
  ik ben lekker bezig in m’n hutje , kan ik er zo weer uit met wat beter weer , al is het hier niet echt slecht
  geniet de dag
  groet Karel

 • Trees schreef:

  Wat een vervelend mens!
  Mijn Binky hield ook niet van puppy’s, waren altijd groter dan hij, altijd wild en druk, logisch voor pups en ook snauwde ze dan af. Dat was nooit een probleem, want ze wisten hun plek..
  Hoop dat ze niet aan de gang blijft hoor.
  Liefs, Trees

  • Ria schreef:

   Ik laat speedy gewoon die 50 meter hard lopen bekeuring of niet. Ze moet me niet gaan stalken dan komt ze van een kouwe kermis thuis.

   Liefs, Ria

 • platoonline schreef:

  Ria, ik heb een voorstel. Nodig mij een dagje uit. Dan gaan we met de honden wandelen. Daarbij lijn jij mij aan. Als die mevrouw in beeld komt, laat je me los en ik ren als een bezetene naar Mien Klepzeiker en ik boor al mijn valse tanden in haar bovenbenen terwijl ik als een wilde naar haar kuiten klauw.
  Als haar man, ongetwijfeld een lulletje Lampenkatoen, een foto wil nemen, ren ik hem ogenblikkelijk van de sokken en zet mijn snijtanden in zijn wenkbrauwen.
  En dat doe ik allemaal voor jou…
  Enne… krijg ik dan een lekker brokje?
  WAF.

 • Mirjam Kakelbont schreef:

  Die reactie van Plato (-:
  Het ligt niet aan de teckelpup maar aan Mevrouw Klepzeiker. Die kunnen ze beter aan de leiband binden!
  Lieve groet en laat je tanden maar zien, Ria. Grrrrr.

  • Ria schreef:

   Plato bedoelt miep klepzeiker en zeker niet het kleine teckeltje.
   Ook ik zal nooit een dier iets kwalijk nemen. Het zijn de opvoeders die opgevoed moeten worden.

   Lief groetje, Ria

 • Dieneke schreef:

  Zielig voor dat teckeltje ook,je zal maar zo’n vrouwtje treffen voor de rest van je leven.

 • Ria schreef:

  Inderdaad Dieneke is het zielig voor het kleine teckeltje.
  Die miep klepzeiker kan van mij de rambam krijgen. De naam klepzeiker daar komt ze ook niet meer van af zeker weten.

  Lieve groet, Ria

 • Merel schreef:

  Wat een vervelend iemand is dat
  Ze zou geen hond mogen hebben

 • Ria schreef:

  Mensen die bang zijn voor honden moeten óf geen hond kopen óf eerst een cursus mens en hond gaan volgen.

  Lief groetje, Ria

 • Melody schreef:

  of jij gelijk hebt!

  Zulke mensen krijgen van mij nog eerder een snauw dan dat mijn honden het kunnen doen…. maar goed, ik pas ook wel op en zeg niet tegen Brego ‘pak ze’ en laat ze dus ook niet los ;-0

 • Melody schreef:

  oh trouwens….. ik zou haar bij een volgende ontmoeting, als ze je weer aanspreekt, “weet u het nummer van de klachtenlijn tegen dierenleed?”…’ik weet m wel hoor, kijk maar, staat zelfs in mijn telefoon’…
  en ik zou zo wie zo bellen, dat arme teckeltje heeft geen leven bij der

  • Ria schreef:

   Als ik een bekeuring krijg klaag ik haar aan vor dierenmishandeling van háár en mijn hond.Zoeken ze op die bureaux maar mooi uit. Ze heeft het al met verschillende hondenbezitters aan de stok gehad dus….
   liefs

 • christiene schreef:

  Een kostelijk verhaal om te lezen,en wat een eng mens! miep Klepzeiker.
  ze moet beter weten als hondenmens,en dan nog je hondenuitje te verpesten.
  Misschien toch een wandeling met Plato,wie weet Ria wat er dan te gebeuren staat.
  liefs groetjes Christiene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *