Maandag de 13e

Eindelijk na 13 weken wachttijd zat ik bij de oogarts. Opgelucht dat het zover was en toch had ik er steeds geen goed gevoel over. Niemand begreep het en ik zelf nog minder.
Is het soms het getal 13 werd me gevraagd. Nee dat was het niet. Ik kon er geen verklaring voor geven.

Om 11.00 uur , 10 minuten vóór de afspraak , meldde ik me aan en eindelijk na bijna een half uur wachten werd mijn naam geroepen. Eerst een gesprek, daarna oogmeting. Gaat u maar naar de wachtruimte van kamer 22. Oké weer wachten en nog eens wachten. Wat lijkt de tijd lang te duren als je moet wachten pfff…
Weer dezelfde metingen maar nu bij een ander. Gaat u maar even naar kamer 26 er komt zo iemand bij u
Weer wachten en dan word ik geroepen. Gaat u maar zitten in die zwarte stoel dan ga ik eerst de bloeddruk meten. Nu kan er bij mij niet gemeten of geprikt worden in de linkerarm of hand en dat was ik vergeten. Tjonge ik ging door de grond en maar doorpompen , daar heb ik nu nog last van. Bij de rechterarm ging het beter, bedoel minder pijnlijk maar de bloeddruk was 185 /85. Te hoog zei ze en verder niets. Nu gaan melden bij de afsprakenbalie om 13.00 uur verdere uitleg over oogstaaroperatie.
Indien ik daar geen tijd meer voor had dan daar een nieuwe afspraak voor maken.

Nou nee dat betekende weer op en neer rijden en wachten. Mijn schoondochter ,die al die tijd op me had zitten wachten , stelde voor koffie te gaan drinken . We hadden nog 20 minuutjes.
Goed koffie met een belegd broodje.
Op tijd terug maar toch weer wachten . Doodop .Eindelijk opgeroepen en dat was het. Een boekje met uitleg, twee plastic zakjes met daarin een klein wit pakje met tissue met wat weet ik nog niet ,het moet gebruikt worden ná de operatie. Dan 3 formulieren waarvan een vragenlijst, die ingevuld moet worden opgestuurd, de andere twee met uitleg wat te doen de dag en uren vóór de operatie.

Nu weet ik waarom ik ik er geen goed gevoel over had. Nu komt de eerste operatie , daarna 3 weken niet bukken en tillen. Daarna op controle en weer wachten op 2e operatie enz…..

Enfin. Laat ik er van uitgaan dat alles goed afloopt en dan ben ik vreselijk blij en dankbaar dat de mogelijkheid er is aan oogstaar te worden geholpen.


Posted in Weblog by with 23 comments.

Comments

 • Gelukkig kan er op medisch gebied veel tegenwoordig. En ja, dan moet je even geduld hebben. 😉

 • Edward McDunn schreef:

  Gossie Ria, dat is toch best wel spannend, ik wens je alvast sterkte.

 • minoesjka2 schreef:

  Nou, inderdaad best spannend zo’n staaroperatie lijkt mij.
  Maar zo’n hele dag in het ziekenhuis voor een paar onderzoeken, doet een mens ook niet goed kan ik me voorstellen.
  Nou, hoop voor jou dat je voor je operatie niet ook weer 13 weken moet wachten.

 • fietszwerver schreef:

  ha die Ria
  en al die tijd scheen de zon , zo las ik bij mij , vreselijk om dat zo binnen te moeten zitten wachten en van balie naar balie gestuurd te worden pppfffttt
  en nu weer weken wachten , ff kleine behandeling en dan weer wachten , maar dan
  dan kan je weer goed zien , toch
  kop op meid
  fijne avond groet

 • Mirjam Kakelbont schreef:

  Nou, nou, nou…het mag in de krant. Na een kwartaal kon je zo waar bij de oogarts terecht. Van al dat wachten knapt een mensch niet op. Ik kan me voorstellen dat je er moe van werd. Houd het er maar op dat je er uiteindelijk van opknapt, hoe zwaar het er allemaal nu voor je uitziet. Mijn moeder zag er ook tegenop maar kan nu weer prima uit beide ogen kijken. Ze hoeft zelfs haar lenzen niet meer te dragen.
  Je bent een vechter en een volhouder, Ria ♥ Geef je schoondochter een bedankje namens mij dat ze met je is meegegaan.
  Sterkte met wachten tot de dag van de operatie!
  Liefs en een knuffel ♥

  • Ria schreef:

   Nu eerst oefenen met druppelen 3 keer per dag. Het ging vanochtend met het eerste oog al mis.Maar ik leer het wel. Langzaam gaan leren hondjes op een andere manier aan te lijnen, schoenen en sokken niet bukkend aan te trekken enz…De eerste 3 weken ná de operatie mag je niet bukken en tillen dus….opnieuw scholing:-)
   Liefs XXX

 • Marja schreef:

  Ik vind je een dapper mens. En ik kan je beloven dat het de moeite waard is straks. Manlief en ik hebben 4 kunstlenzen en zouden niet anders meer willen. Hou vol, Ria!

 • Ria schreef:

  Als alles goed verloopt heb ik daarna nog alleen leesbrilletje nodig.
  Beide ogen moeten nu 3 keer daags worden gedruppeld. Het ene oog lukte vanmorgen, het andere oog ging mis.
  Nu ook oefenen met aanlijnen hondjes op een andere manier. Na de operatie mag ik 3 weken niet bukken en tillen.Alles stap voor stap ,nu eerst leren druppelen.
  Ik denk aan jou Marja. Wij houden vol, allebei

 • Trees schreef:

  Ohh wat heb je lang moeten wachten. Maar Ria.. als die operaties achter de rug zijn gaat er een wereld voor je open. Je kunt weer beter lezen, je ziet weer kleuren. Buiten is alles veel en veel mooier! Houd je daar maar aan vast!
  En ik zal duimen tot mijn duimen stuk zijn dat het allemaal goed gaat! Succes de komende 3 weken en daarna en sterkte, want mij lijkt het doodeng als er iets aan mijn ogen gedaan moet worden. Maar wie weet, kom ik ook wel ooit aan de beurt.. Liefs en een dikke knuffel! XXX

  • Ria schreef:

   Gelukkig zie ik nog wel kleuren Maar zoeven kwam mijn zoon er aan lopen en ik zag een groot figuur maar geen gezicht. Toen floot hij zacht naar de hondjes en liet ik hem naderen. Toen hij 3 meter van mij vandaan was zag ik zijn gezicht.
   Ik wil zo graag de vogeltjes weer goed zien en gezichten van bekenden die ik tegenkom en de TV.
   Warme knuffel XXX

 • Rietepietz schreef:

  Het is in ieder geval “voor het goed doel” maar inderdaad, eerst flink afzien.
  De resultaten zijn meestal heel goed dus is het zeker de moeite waard. Zo nodig kan er voor dat druppelen altijd nog hulp ingeroepen worden hoor, thuiszorg is ook voor dat soort dingen. Succes.

 • Christiene schreef:

  Lieve Ria,
  wachten voelt als weg gegooide tijd,maar je gaat weer de goede kant in.
  het is zo fijn om goed te kunnen zien,en een lieve schoondochter te hebben.
  liefs
  beterschap groetje!
  Christiene

 • merel schreef:

  gelukkig kunnen ze tegenwoordig zo veel;

  ik lees het woord ‘wachten’ hier zo veel bij jou
  toevallig zag ik vandaag in onze stad een grote affiche hangen en daarop stond : wachten is even een beetje vakantie nemen
  Moest er terug aan denken toen ik dit hier las

 • Melody schreef:

  Oepssssss wat een narigheid !

  Die staaroperaties heb ik ondertussen van vele mensen mee mogen maken en iedereen zegt dat het reuze mee viel… en iedereen was ontzettend gelukkig met het resultaat… kortom, dat wens ik jou ook toe.

  • Ria schreef:

   De operatie daar zie ik niet tegenop maar 3 weken niet bukken en tillen wel met de hondjes. Nu 3 keer per dag druppelen en het calt nog niet mee bij één druppeltje te blijven:-)
   Liefs

 • fietszwerver schreef:

  mogge Ria
  ja ik mag die plekken ook wel , zeg altijd , mooi verval is niet lelijk 🙂
  ja ook hier somber weer maar niet koud
  jij aan het leren las ik , als voorbereiding voor na de OP ,nu dat zal je wel gaan lukken , komt helemaal goed
  geniet de dag

  • Ria schreef:

   Goeie morgen Karel
   Ik moet nu al 3 keer daags druppelen. De ene keer lukt het beter als de andere keer en ik hoop dat ik gauw geholpen wordt en weer goed kan zien. Krijg veel last van hoofdpijn. Maar eerst het ene oog en dan zoveel weken later het andere.Ben er dus wel een tijdje zoet mee.
   Jij ook een mooie dag. Gelukkig is het nu ook droog en niet koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *