Maandag- baaldag

Niks saaier dan  maandag.
Somber ,beetje kil weer ,zoals een zomerherfstdag  hoort te zijn.
Tussen de noodzakelijke werkzaamheden door volg ik de dieren buiten.

Speedy, de kleine jack russell heeft het erg druk , nadat ze vrijwillig  de taak op zich heeft genomen , de dikke houtduiven te verjagen, de tortels mogen komen eten, evenals alle kleine vogels.
Oh nee, sinds ze afgelopen winter in de staart is gepikt door , nota bene een merel , mogen die ook  niet meer komen eten.

Ze is er maar druk mee en dat komt mij wel goed uit omdat ik boven alle ramen wijd open heb en de buurtkatten er niet voor terug-deinzen naarbinnen te klauwteren en prinsheerlijk op bed te gaan liggen.
Op zich niet zo erg mits ze vlooienvrij zijn, maar dat denk ik niet ,de meesten lopen dag en nacht vrij rond de verzorging laat te wensen over.

Straks heb ik een zwart-witje gevolgd vanuit het bovenraam.
Hoe gemakkelijk ze langs het uiterste randeje van de goot balanceerde, op het einde op de overkapping en vandaar plat liggen loeren naar het voederhuis .
Even een tikje tegen de ruit, een verbaasde blik en dan toch nog lui wegwandelend de tuin in en op haar /zijn dooie gemak het openstaande tuinhuis in.

Het zijn enige dieren en mijn heimelijke wens was altijd om met een jong katje en puppy te beginnen, doch er werden hier in één winter  19 katten vergiftigd en nadien durfde ik het niet meer.

De honden zijn chagrijnig ,geen zon om in te gaan liggen en zin om mee te gaan lopen hebben ze ook niet.
Nou dan niet ,blijven we toch lekker thuis en gaat vrouwtje ,als de bedden verschoond zijn en de rest van de was in de kast, fijn poosje lezen.
Wedden dat ze dan alle 3 ,vakantiehond muffin is er ook ,bij me komen staan om me te paaien te gaan wandelen .

 

 


Posted in Weblog by with no comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *