Lummelen op woensdag

Hoe ik er bij kwam om een dag in de week te gaan lummelen ?
Na de laatste hectische weken van december 2014 en de eerste dagen van deze maand zat ik er doorheen .Daar kwam nog die doorgeefkou bij en voilá, de gedachte één keer per week een lummeldag te nemen was geboren.

Het is heerlijk en ik kan het aanbevelen. Een dag in de week alleen voor mezelf, zonder visite ,van wie dan ook. Op mijn dooie elf en dertigste de hondjes uitlaten, bankhangen , lezen, slapen enz…

Mijn hoofd heb ik leeggegooid. Zorgen pijn verdriet hup weg, misschien zijn ze er weer morgen, maar niet vandaag. Vandaag is mijn dag en ik zeg mezelf toe; het mag.

Liggend op de bank peinsde ik over de afgelopen weken. Herinner me de spanningen rond het vuurwerk op oudjaar. Vorig jaar was het een hel om hier te zijn met de hondjes . Ook de hond van de buren ging erg te keer.  Buuf en ik besloten samen met de honden voor één nachtje naar een Bed & Breakfast te gaan slechts 15 minuten rijden hiervandaan. Ik zag er enorm tegenop en telde de dagen die eraan vooraf gingen, hopende dat alles snel voorbij zou zijn.

Wat ben ik blij dat we gegaan zijn. Alle stress voor niets. Er waren meer echtparen met honden, wij hebben ze niet gezien. Het was er zo stil.

Na een warme ontvangst gingen we wandelen met de honden vóórdat om 18.00 het vuurwerk in de verte losbarstte. Wat een goed idee. Daar zag ik de mooiste zonsondergang van mijn leven, alhoewel ik er al vele heb gezien, overal ter wereld.
Vanaf de hoog liggende weg uitziend over een eindeloze verte, groen gras , licht bedekt met nevel en honderden grazende schapen. De lucht nog helder en dan aan het einde een kilometers brede vuurrode horizon.

Flierefluitend ben ik nog weer aan de wandel gegaan en na een rustige avond weet ik ,ik kan er morgen wel weer een weekje tegenaan.

Ik beveel het iedereen aan één dagje per week kalmpjes aan.


Posted in Weblog by with 18 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *