Lummelen op woensdag

14444651

Een echte lummeldag
regen, regen, regen
vanmorgen lang geslapen
en nog niet uitgeslapen
mijn hele lijf doet zeer
met dit luierweer

Tijdens het loopje met de honden kom ik een van de vrouwen uit de buurt tegen. Ze is moe zo moe en heeft nog zoveel te doen. Dat zei ze weken geleden ook al . Ja ik ga straks een lijstje maken van wat ik allemaal nog moet doen. Glimlachend kijk ik haar aan en zeg dat ik dan wel een schrift vol kan schrijven. Giechelend loopt ze verder , dan een gil.
Vlak boven haar hoofd zit een grote kraai en op het moment dat ze omhoog kijkt flats…..midden op haar gezicht. Gelukkig heeft ze een bril op en is er niets in haar ogen terecht gekomen. De kraai ziet het niet die wacht tot mevrouw pinda’s rondstrooit, zoals altijd en hier inmiddels al teveel kraaien rondvliegen.
Zij is niet de enige, er zijn meerdere vrouwen die de kraaien voeren. Ik kan niet nalaten te zeggen .och de kraai wil je laten weten dat ze wacht op de traktatie. Ze heeft geluk dat ik papieren zakdoekjes bij me heb.
Weer thuis ga ik lekker onderuit op de bank . De regen klettert op het dak van het terras ,gelukkig zijn we droog thuis gekomen en de hondjes hebben hun mandje al opgezocht.
Langzaam begint er een fictief verhaal in mijn hoofd vorm te krijgen voor de WE 300 – Evenaren –
wat ik zo snel mogelijk ga schrijven voordat het weer uit mijn hoofd ontsnapt.

Mijn werkdag lummelen zit er op ,buiten is het weer droog maar aardedonker.

 


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *