Lummelen op woensdag

Vanmorgen werd ik gewekt door vogelenzang, de dag kon niet mooier beginnen.
Na een snel ontbijt er op uit, wandelend op mijn gemak langs het water.Daar was volop geschetter en gesnater, vrolijke gezichten van trimmers en andere looplustigen.

Bij een groep struiken en bomen hoor ik een liefelijk fluitje en mijn ogen blikken omhoog om te zoeken. Het vogeltje laat zich niet zien, wat ik wel zie is een hoge katjesboom .In het schijnsel van de zon lijkt het of er elk moment een bui parels naar beneden zal storten, een prachtig gezicht.

Het zwanenechtpaar heeft het nog steeds niet voor elkaar de jongen te verwijderen. Het lijkt hard maar het is zo. Als ze volwassen zijn moeten ze zelfstandig verder. Ik denk aan de vele ouders, die vaak, min of meer noodgedwongen, hun kinderen tot de 27 jaar in huis hebben. Lang niet iedere ouder is daar blij mee en de kinderen ook niet.Hup de deur uit als ze volwassen zijn, wel de deur open laten om de noodklok te kunnen horen.

Een groepje oudere nordic walkers loopt voorbij en het is een en al politiek wat de klok luidt. Oh,oh
ontevredenheid, onzekerheid . Eendracht maakt macht,  die eendracht is ver te zoeken . Een knipoog naar de een ,een lachje naar de ander, de stokken heb ik nog , wij kennen elkander.

Om 11.00 uur is de rust voorbij. Allerlei geluiden verstoren de stilte. De tuinmannen en vrouwen zijn begonnen. De geluiden van elecktrische en gewone snoeischaren, grasmaaiers, slijptollen , zelfs een zingende zaag. De hondjes lopen op en neer, van binnen op het warme kussen naar buiten op de mat in de zon.

Als ik in de middag om 2.00 uur weer ga wandelen heb ik het warme vest van de ochtend verwisseld voor een dunner vest. Dat valt tegen. De wind is aangewakkerd en een stuk frisser. Na een klein kwartiertje hou ik het voor gezien. Vanmorgen was het warmer, geen wind.

Vandaag zie ik niet de twee koolwitjes, ook niet de twee citroenvlinders en de kleine vos. Wel zat er een vliegend hert tegen de tuindeur. Nu al , in mijn herinnering zie je die pas in de zomer. Er spelen geen kinderen buiten, hoewel het woensdag is. Och er was herrie genoeg, dus was het vandaag geen gemis.

Na 5.00.uur was het koud , gelukkig was ik warm gekleed. Het rondje werd klein. Het is volop lente, alleen de wind wil nog niet echt meewerken. Ik ben blij dat het droog is en de nog niet te warme zon is welkom. Nu kijk ik nieuws en benieuwd wat het weer morgen gaat doen.


Posted in Weblog by with 20 comments.

Comments

 • Marja schreef:

  Ik vond het vies tegenvallen vandaag. Snijdende wind uit het noorden. We hebben het maar eventjes volgehouden in de tuin. De klusjes moeten wachten tot een betere dag.
  Zitten die zwanen nog opgescheept met de jongen van vorig jaar?

 • Mirjam Kakelbont schreef:

  Er was niets aan vandaag. Koud, winderig en grijs, bah. Hier zitten ook veel volwassen zwanen met “overjarig” kroost. Blijkbaar maken ze er geen probleem van. Ik hoop dat morgen de zon weer schijnt, Ria!
  Liefs Kakel

  • Ria schreef:

   Hier schijnt morgen de zon niet hoorde ik bij het nieuws. Nou ja dat nieuws maakt ons ook bij met een dooie mus,dus we zien morgen wel.

   Liefs, Ria

 • Merel schreef:

  Dan was het bij ons vandaag een ander weertje zo’n scheen heel de dag en ook niet echt koud

 • Ria schreef:

  Ja die zwanen raken de jongen niet kwijt, ze komen telkens terug.Ik denk dat de ouders weer willen gaan nestelen, maar krijgen de kans niet.Morgen hebben wij geen zon hier en ik weet nu al wat ik aantrek morgenvroeg. Juist warme jas en warme coll.

  Groetjes, Ria

 • Christiene schreef:

  Hier was de zon aan de voor kant van het huis
  en achter echt fris…………..
  een hemels groot verschil.
  ze zeggen wel eens het schild een jas.
  Mooi was jou dag…………….
  lieve groetjes.

 • roadlaura1969 schreef:

  Hier was het heerlijk gevoels temeperatuur 19 gr hmmm . Dus valt vandaag tegen brrr.
  Maar hoe dan ook we maken er iets van 🙂

  Fijne Donderdag,

  Groetjes Laura

 • Trees schreef:

  Het weer was gister zeker niet zoals voorspeld, gewoon koud, inderdaad zeker eind middag!
  Maar nu is het weer heerlijk, geniet je ook Ria?

 • Rietepietz schreef:

  Ook hier tegenvallend voorjaarsweer, vooral gisteren toen er maar dichte mist blééf hangen.Toch hebben de vogels daar geen boodschap aan, om 5 uur hoorde ik ze al fluiten en in de tuin zi het een af en aan vliegen tussen de klimop en de begroeide pergola. Ondertussen is in de middag toch de zon weer tevoorschijn gekomen , jammer, een beetje laat voor m’n uitstapje met Marion.

  • Ria schreef:

   Vanmorgen was het hier erg koud, vanmiddag ook niet om over naar huis te schrijven maar minder koud.Om 5.00 uur kwam pas de zon.
   Vandaag heb ik de hele dag visite gehad, de een na de ander en straks komt nog een vriendin even gezellig bijpraten.Morgen even door het huis raggen en dan is het weer weekend.

   Fijne avond nog Riet,
   Groetjes, Ria

 • Minoesjka schreef:

  O, wat een heerlijke lummel dag moet jij gehad hebben zeg 🙂
  Bij mij is het de hele dag koud geweest op woensdag. De hele dag mistig tot nevelig.

 • gewoonanneke schreef:

  Hier was het heel koud gisterenochtend. ’s Middags zat ik in de studio dus nergens wat van gemerkt maar toen we naar huis gingen was het weer koud en mistig.

  • Ria schreef:

   Het ene moment een dikke jas het andere moment een dunne. Mijn kapstok hangt vol met van alles wat.Het meest heb ik gisteren genoten van de morgen.

   Fijne avond Anneke
   Groetjes, Ria

 • Min schreef:

  Nou ik heb wel 2 zwanen gezien deze week bij jou waterkant. Wellicht dat ik binnenkort toch eens wat beter ga kijken 😉

 • Ria schreef:

  Hier zitten vijf, twee witte en de nog niet witte jongen. Het deel waar wij samen gelopen hebben zitten er zes, twee witte en vier jongen.Het deel aan jullie kant daar gaan de ouders straks weer broeden, daarom gaan ze nu de jongen verstoten. Mooi om te zien maar ze zijn nu niet te vertrouwen.

  Lieve groetjes, Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *