Lummelen op woensdag

Om half tien pas opgestaan, gluur voorzichtig vanachter het gordijn naar buiten, brrrr.. niks aan.
Ik ga weer genieten van een lummeldag ,de hele dag.
Zie het niet als een snipperdag waarop alles mag wat niet mag
die dag neem ik wel morgen, voor vandaag nog verborgen. Tussen de buien door ga ik met de hondjes, ze zijn nu nog in diepe rust, echte mooi weer hondjes, naar buiten flierefluiten.

Bladerend door de krant zie ik een advertentie van een drankje wat je vleugels geeft. Ik zal het onthouden voor wie weet morgen, vandaag liever niet. Stel dat ik zo snel wordt als de neten, hè ik voel de jeuk. Nee dat wordt niets, krijg ik het nog druk met krabben. Dat laatste laat ik maar aan het katje over waarvan ik vannacht droomde.

Kattenbevalling in een droom. Het slaat nergens op en ik vraag me af wat de droom zou kunnen betekenen. Zomaar wordt er een klein zwart katje geboren bij een wit-beige poes. De poes wandelt weg na het eerst nog te hebben schoongelikt. Voorzichtig pak ik het kleintje op .Plots uit het niets staat een vrouw, gelijkend op de figuur van de heks uit sneeuwwitje, voor me. “Hier moet u niet meer aan beginnen ,zegt ze, daar bent u te oud voor. Straks bent u er niet meer en dan is het beestje alleen.” Ze pakt het beestje en vertrekt. Vreemde droom, de vrouw zag er zelf veel ouder uit dan ik.

De zon schijnt, eindelijk en ondanks dat ik straks al even buiten ben geweest, ga ik weer en laat de hondjes even flink rennen, onaangelijnd, terwijl ik even de jonge rotweiler, ebbie geheten, knuffel voordat ie tegen me op gaat springen. Ze krijgt een snauw van de kleine jack russell van mij en druipt af. Oudere teefjes en ontstuimige pups gaat niet zo vrolijk.

De zon is weer verdwenen. Toch fijn dat ik er een glimlach van heb meegekregen. Nu ga ik languit op de bank, sluit mijn ogen , heb het WE woord bij Plato waargenomen en ga mijn hersens aan het werk zetten, hebben die ook wat te lummelen.

 


Posted in Weblog by with 11 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *