Lummelen op woensdag

Het ziet er naar uit dat ik het lummelen voorlopig wel kan vergeten.
De hele voormiddag bezig geweest met uitzoeken ,weggooien en inpakken van weer een doos. De zaak, waar de vloer besteld is, belde op dat alles al klaar lag om geleverd of opgehaald te worden. Dat moet nog overlegd worden wanneer dat kan met mijn vrienden.

Vanmiddag zou ik visite krijgen .Dat heb ik afgezegd en wordt dus morgen omdat ik iemand belde die vanmiddag terug zou bellen, dat telefoontje vond ik belangrijker dan de visite die zou komen. Wachten, wachten wachten , helaas geen telefoontje. Jammer.

De vierdaagse kwam vandaag van alle kanten het centrum binnen Door de open ligging van onze wijk kwam het geluid van de dreunende marsmuziek ook van alle kanten binnen. Och ja het is maar één keer per jaar dus moet kunnen.

Er loopt een man mee, voor de 35e keer, van 92 jaar. Nu sjouwt hij 10 liter extra mee op zijn rug voor een actie om het kraanwater vrij te geven in de horeca en tijdens evenementen. Dat is tenslotte de eerste levensbehoefte van de mens. Het doel is 100.000 handtekeningen. Na iedere 10.000 handtekeningen gaat er een 1 kilo extra gewicht af. Je kunt de petitie tekenen op ;
www.overalkraanwatergraag.nl. Hier neem ik mijn petje voor af.

Bij het opruimen vond ik een dagboekje uit 1995 met 2 foto,s van een echo tijdens begin zwangerschap van mijn dochter. Ernaast een gedichtje;
Lief,flief klein popje
alsof k je nu al ken
jij weet nog niet wie ik ben
stil van ontroering
helemaal in vervoering
wat je ook wordt mijn liefje
’n jongetje of meisje
je wordt mijn hartendiefje
Je Oma.

Nog even de vogels en bloembakken buiten van water voorzien en dan ga ik ook nog even naar buiten Onder de overkapping is het nog lekker zitten.
Geniet van een fijne avond.

 


Posted in Weblog by with 15 comments.

Comments

 • roadlaura1969 schreef:

  Wat een lief gedichtje, 20jaar geleden altijd mooi om tegen te komen en waardevolle herinnering, voor jouw, je dochter en kleindochter

  Nou zeer zeker petje af met die leeftijd nog zo actief de 4daagse lopen. Ik ga gelijk petitie tekenen, is wel het minste wat ik kan doen.

  Fijne avond, groetjes Laura

 • Mirjam Kakelbont schreef:

  Wat een ontzettend lief en ontroerend gedichtje. Goed dat je het bewaard hebt! En goed dat je de website voor het tekenen voor kraanwater hebt gegeven. Ik heb meteen getekend. Goeie actie!
  Sterkte met je vloer. Ik hoop dat je voldoende hulp krijgt.
  Lieve groet kakel

  • Ria schreef:

   In pakken doe ik zelf. De dozen naar boven sjouwen de kinderen.Als de vloer er licht hoef ik zelf niets meer te doen.Op de dozen zitten stickers waarop staat in welke kast of lade de inhoud gedumpt kan worden.Over 2 weken zit ik op rozen ( hoop ik ).

   Liefs, Ria

 • Marja schreef:

  Wat goed van die man. Ik heb getekend.
  Het gedichtje is geweldig. Zo lief.

 • Rietepietz schreef:

  Jij woont dus in de omgeving van Nijmegen, dan is het inderdaad even afzien wanneer je zélf niet door de gekte bent aangestoken.
  Ik vond het heel overweldigend hóe alles op z’n kop staat daar in de omgeving toen ik in 2008 meeliep , het lijkt alsofiederéén er aan de kant staat te kijken maar er zijn dus ook mensen die gewoon thuis de ramen dicht doen;-)
  Die man is een kanjer, wauw, 92 en dan nog zo’n prestatie leveren. ik ga zo natuurlijk even kijken.

  • Ria schreef:

   Enkele jaren geleden liepen ze nog aan de overkant van het water en kon ik ze vanaf hier volgen. Heli’s en legervoertuigen vlogen en reden aan de overkant en een herrie.We gingen toen nog op het terras in het centrum.
   Tijden veranderen. Nu hoor je alleen nog schreeuwen,zingen en de doordringende drums. Vandaag is het doodstil, zelfs de buren zijn weg, geniet nu van de rust

   groetjes, Ria

 • Harrij Smit schreef:

  Leuk om na 20 jaar te ontdekken dat gedichtjes schrijven je tweede natuur is. Lieve woordjes tegen het nog ongekende. Ik wens je sterkte met het vloerproject en hoop voor jou dat het allemaal weer snel achter de rug is!

 • Minoesjka schreef:

  Wat een mooi ontroerend gedichtje heb jij na die echo gemaakt zeg 🙂
  En ach, als je vloer eenmaal ligt, kun je vast al genietend weer echt lummelen. Heel veel succes.

 • Ria schreef:

  Over 2 weken is alles voorbij met de huiskamer. Dan ziet het er weer als nieuw uit.Nu zit ik met twee kapotte vingers door een val over een stuk foam dat buiten lag om verwijderd te worden.Gelukkig mijn linkerhand.Balen.

  Groetjes, Ria

 • ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  Soms moet inderdaad de agenda even op de kop he..

  Alles op zijn tijd hoor…

 • Trees schreef:

  Geen gelummel dus Ria, maar dat komt wel weer!
  Wat een schattig gedichtje, dat deed je toen dus ook al, mooi!
  Van dat water en die man tijdens de Vierdaagse heb ik niet meegekregen, anders had ik meegedaan!
  Fijne dag!
  Liefs, Trees

 • Ria schreef:

  Dat lummelen komt straks wel weer. Het rijmelen zat er al jong in al ben ik er nooit een ster in geworden.
  Nu maar hopen dat de man zijn doel heeft bereikt en het water in de horeca gratis wordt.

  Liefs, Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *