Lummelen op woensdag

Wel eens gehoord van het nieuwe woord overgangsdag?
Vandaag was het dus eenĀ  overgangsdag. Het weer is een vrouw die vandaag in de overgang is gekomen.
Welke overgang wisten we gisteren nog niet .Toen was het een dag van ,het zou weinig regenen ,alleen wat miezel maar je werd er wel nat van.
Och wie weet zijn de weerprofeten ook toe aan vakantie . Als je de hele godganselijke dag met het haast onvoorspelbare weer bezig moet zijn dan kan het bijna niet anders dan dat je er van in de war raakt.

Wij hebben hier vandaag, nog meer dan gisteren, genoeg regen gezien voor de hele zomer. Toch hebben Buuf Ewa en ik vanmorgen kans gezien bijna ’n uur te lopen zonder nat te worden. Nadien is het niet langer dan enkele minuten droog geweest.

Gelummeld werd er niet vandaag. Over ca. twee weken wordt hier een nieuwe vloer gelegd en dus moeten huiskamer en gang dan leeg zijn. Nu hoef ik alleen maar te zorgen dat alle spullen netjes in dozen gepakt zijn , maar het is een heel buk -en reikwerk. Iedereen wil helpen ,toch doe ik het liever alleen. De volle dozen worden later naar boven gebracht op de logeerkamer en als alles klaar is weer naar beneden, dat wordt gedaan.

En nu , na een portje te hebben gedronken met buuf Gerda, die vandaag haar eerste vakantiedag had,
kan ik naar dromenland en lummel morgen en vrijdag wel als het te warm wordt.

Welterusten.


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *