Lummelen op woensdag

Afgepeigerd i.p.v. uitgelummeld. Het zweet komt m’n broekspijpen uit. Afgezien van de pedicure die mijn ovenverse voetjes behandelde in een vertrek gelijk aan een sauna komt de ene visite na de andere en ook diverse telefoontjes, hou je het uit met die hitte, veel drinken hè en wat eet je vandaag ??? Allemaal goed bedoeld maar wel vermoeiend met dit weer.
In de huiskamer was het 27 graden en onder het afdak van het terras 34 graden. Daar zit je dan met twee hondjes in een zo goed als donkere ruimte.
Tot overmaat van ramp kon ik nergens de ventilator vinden terwijl ik die toch pas nog gezien had en dacht hem zo uit de schuur te kunnen pakken, niets.
Beneden in de kasten tuinkasten tuinhuis, alles nagekeken, niets.
Naar boven op- en in alle kasten gekeken tot twee keer toe, achter en opzij en onder de nachtkastjes, niets.
Het was inmiddels al 20.00 uur. Naar buiten met de hondjes terwijl de buurvrouw net thuis komt en enthausiast door de hondjes wordt begroet. Ze kijkt me bezorgd aan en ik vertel van de ventilatie en de enige plek waar ik nog niet heb gekeken, op zolder, zal moeten uitstellen tot morgen iemand komt.
Ze neemt de riemen van de honden over en zegt; Ga jij maar binnen wat drinken dan laat ik de hondjes even uit en kom dan voor jou op zolder kijken.
Zo gezegt zo gedaan, niets.
Als je nu even de schuur open maakt kijk ik ook nog even rond. Met z’n tweeën ,voor mij de derde keer, niets.
Juist wil ik de deur sluiten als mijn kippige ogen recht vooruit kijken en jáááa daar zie ik het ding, liggend achter de grote glazen vazen. Over hittegolf gesproken .
Nu zit ik lekker dicht bij de ventilator ,heb de zon nog onder zien gaan en ga zo met een glaasje port buiten nog even genieten van de volle maan. Doodmoe maar voldaan.

 


Posted in Weblog by with 10 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *