Lummelen op woensdag

Afgepeigerd i.p.v. uitgelummeld. Het zweet komt m’n broekspijpen uit. Afgezien van de pedicure die mijn ovenverse voetjes behandelde in een vertrek gelijk aan een sauna komt de ene visite na de andere en ook diverse telefoontjes, hou je het uit met die hitte, veel drinken hè en wat eet je vandaag ??? Allemaal goed bedoeld maar wel vermoeiend met dit weer.
In de huiskamer was het 27 graden en onder het afdak van het terras 34 graden. Daar zit je dan met twee hondjes in een zo goed als donkere ruimte.
Tot overmaat van ramp kon ik nergens de ventilator vinden terwijl ik die toch pas nog gezien had en dacht hem zo uit de schuur te kunnen pakken, niets.
Beneden in de kasten tuinkasten tuinhuis, alles nagekeken, niets.
Naar boven op- en in alle kasten gekeken tot twee keer toe, achter en opzij en onder de nachtkastjes, niets.
Het was inmiddels al 20.00 uur. Naar buiten met de hondjes terwijl de buurvrouw net thuis komt en enthausiast door de hondjes wordt begroet. Ze kijkt me bezorgd aan en ik vertel van de ventilatie en de enige plek waar ik nog niet heb gekeken, op zolder, zal moeten uitstellen tot morgen iemand komt.
Ze neemt de riemen van de honden over en zegt; Ga jij maar binnen wat drinken dan laat ik de hondjes even uit en kom dan voor jou op zolder kijken.
Zo gezegt zo gedaan, niets.
Als je nu even de schuur open maakt kijk ik ook nog even rond. Met z’n tweeën ,voor mij de derde keer, niets.
Juist wil ik de deur sluiten als mijn kippige ogen recht vooruit kijken en jáááa daar zie ik het ding, liggend achter de grote glazen vazen. Over hittegolf gesproken .
Nu zit ik lekker dicht bij de ventilator ,heb de zon nog onder zien gaan en ga zo met een glaasje port buiten nog even genieten van de volle maan. Doodmoe maar voldaan.

 


Posted in Weblog by with 10 comments.

Comments

 • Marja schreef:

  Ik hoop dat je goed hebt geslapen. Wij gaan vandaag ook achter de ventilator zitten.

 • Ria schreef:

  Ik heb heerlijk geslapen, vroeg wakker en ben meteen met de honden gaan wandelen. Daar moeten ze het mee doen tot vier uur vanmiddag. Wat ben ik blij dat ik de ventilator terug heb, die sleep ik overal naar toe waar ik zit of lig;-)

  Fijne dag Marja,
  Groetjes, Ria

 • Christiene schreef:

  Ja en dan is het zomer wie had dat gedacht….
  Ria ik ben blij dat je ventilator gevonden hebt
  wat een lieve buurvrouw heb jij die ook nog
  even met je hondjes gaat lope.
  een glaasje port maakt het weer goed.
  voor vandaag de voetjes in het water!!
  zomer groetje Christiene.

  • Ria schreef:

   Christiene ik heb goed nieuws. We houden zo’n mooi, meest zonnig weer, tot de volgende volle maan. Deze extreem hoge temperaturen zullen minderen en af en toe een flinke hoos-en onweersbui hoort er ook bij.Het wordt gewoon een echte zomer. Och en vroeg in de morgen en later op de avond aan de wandel is zeker zo fijn.

   zonnegroetje, Ria

 • Rietepietz schreef:

  Ja d3 bedoelingen zijn vast wel goed al die betutteling is toch wat lastig én meestal overbodig!
  Sterkte al wordt (hier) gelukkig iets minder warm vandaag.

  • Ria schreef:

   Die betuttelingen zijn een groot nadeel bij het ouder worden:-(
   Als je als oudere wat betuttelend zegt kijken ze je aan met domme ogen, zo van hoe kom je erbij. Dus is het horen, zien zwijgen en naast je neerleggen.

   Het is hier binnen ondanks de ventilator en dichte gordijnen al 27 graden, buiten weet ik niet.
   Ik geniet van de wandelingen in de vroege en avonduren.

   zonnegroetje, Ria

 • Harrij Smit schreef:

  Als ik dat allemaal lees dan krijg ik het er warm van. Gelukkig wonen wij in een redelijk koel huis en komt er in de tuin zo nu en dan een verkoelend windje. Goddank zijn mijn lief en ik niet bang van ons eigen blote lijf en lopen we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in ons blootje, dat prachtige kostumm dat God of Allah of wie er dan ook maar aan de thermostaat van de wereld zit te klooien, ons heeft geschonken.
  Bevrijdend koel – en het scheelt een heleboel wasgoed 😀

 • Ria schreef:

  Met z’n tweetjes in je blootje
  voor de zon een hele eer
  kijk die mevrouw/meneer
  ik zet er nog een graadje bij
  daarmee maak ik ze hélemaal…:-)

  hitte groetje, Ria

 • ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  de ventilatoren draaien hier ook overuren hoor…. die van de jeugd is hun eigen pakkie-an, die van ons stond al te wachten, omdat ik wist dat deze hitte eraan zat te komen en ik daar dus absoluut niet tegen kan, in de gang onder de kapstok 😉

  Fijn dat je hem toch gevonden hebt en er nu enige koelte van kan krijgen. alle beetjes helpen nietwaar.

  Liefs.

 • Niet te geloven, bij ons draaien de airco’s beslist GEEN overuren. Heerlijk toch dit prachtige zomerweer. Wij genieten hier aan de Costa del Sol. Liefs A&M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *