Lummelen op woensdag

Met dit geluid werd ik vanmorgen om 4.50 uur wakker gemaakt. Nog nooit in mijn leven heb ik de koekoek zo vaak gehoord als de laatste anderhalve week. Het geluid verspreidde zich naar alle kanten, hoe je ook rondkeek je kreeg hem niet te zien. Vannacht hoorde je hem ’n uur lang, telkens met tussenpozen van …oh eindelijk stopt het en kom ik misschien weer in slaap. Nee het begon weer opnieuw ,steeds weer. Dus was ik vanmorgen blij met mijn lummeldag.

In slomotion gedoucht en na het ontbijt met de honden naar buiten. Een stevige wind en een sombere lucht waren een excuus om het rondje kort te houden. Weer terug dook ik onder een plaid op de bank om nog even een tukje te doen. Om 11.00 uur werd ik wakker en voelde me weer mens.

Na de lunch weer aan de wandel, nu met, tussendoor, een warm zonnetje. Een roep op een lantaarnpaal deed me opzien en er zat een grote meeuw, witte kop en borst ,de vleugels grijs gemeleerd. Zeemeeuw? Hij is prachtig en hier zie je wel kleinere meeuwen, maar zo een niet.

Hè wat mooi. Uit de vijver stapt een zwaan met vijf  jongen. Ze loopt zo’n 10 meter langs het voetpad om dan via de waterkant het meer in te duiken. Jammer dat ik het niet voor elkaar krijg om via media de foto in te voegen . Moederzwaan laat toe dat je rustig van dichtbij naar de jongen kijkt, vader zwaan zit dan verder op. Zitten ze samen met de jongen loop ik liever snel voorbij.

Komt er vanmiddag een man aan de deur , een gereedschappenkoffertje in de ene hand , in de andere een kaartje. Mevrouw ik kom even controle uitvoeren op het drinkwater . Oh,,,daar weet ik niets van heb er geen bericht over gehad. Klopt mevrouw het is een steekproef. Meneer u zoekt er maar iemand anders voor, niet bij mij. Wanneer ik binnen voor het raam kijk is hij nergens meer te bekennen, ook geen bedrijfsauto niets. Sinds enige tijd draai ik overdag en ’s avonds de sleutel om voor en achter, zo ook nu.

Het is 10.00 uur en nog volop licht buiten. Fijn gewandeld. De wind is gaan liggen en ik heb gezellig met Mark en José, twee fervente vierdaagse lopers, nu aan de training,  op een bankje zitten kletsen. Nu ga ik nog even de krant lezen ,mailtjes en misschien nog wat blogjes.

Vandaag heb ik geen nieuws op tv gezien en ook geen weerberichten, maar ik hoop dat storm en regen voorbij is en dat de dag morgen zonnig begint.
Kleindochter belt nog even om te vragen of ik morgenvroeg voor haar wil duimen. Ze heeft examen rekenen en daar blinkt ze niet in uit. Dus oma mag duimen. Ze is zo nerveus.

De lummeldag is voorbij. Slaap lekker.

 

 


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *