Lummelen op woensdag

index.jpg lummelen

Deze lummeldag was een gezellige dag.

Maandagmorgen kreeg ik een telefoontje van één van de twee vrijwilligers voor hulp aan vleermuizen.
Hij was gebeld door de dierenambulance en was die vrijdagavond nog gaan kijken naar de vleermuis en had het diertje meegenomen voor onderzoek. Het was in orde en vermoedelijk door een rukwind, met de dorre tak die in z’n nabijheid lag , van de boom gerukt. Dezelfde avond nog vóór de nacht had hij het diertje op de gevonden plek weer vrijgelaten en was nog een poosje in de buurt gebleven.
Nu heb ik zijn telefoonnummer voor het geval dat….

Vanmiddag een lang telefoongesprek met een lieve vriendin en later nog bezoekje van……jawel ons
bijdehandje Isa met mamma en een neefje van ’n jaartje ouder.

Oma je kunt niet naar opa met de raket. Je kunt niet meteen terug, dat duurt héééél lang en dan kom je nóóóóóit meer terug. Enne dan moet opa maar met een manestraal naar beneden glijden dan is hij er weer.
Damian haakte er meteen op in en zei; Doe niet zo duf, dat kan niet. Het is even welles – nietes en dan…Als opa op de manestraal gaat zitten dan knapt die straal, tok, beng en dan ligt opa wéér dood en dan gaan wij weer een kaars aansteken….
Alsjeblieft allebei een honingwafel op de bank zitten tv aan en tekenfilmpje kijken  en maar giechelen.

We nemen ze mee naar de gansjes kijken ,altijd leuk. Als we naar huis terugkeren lopen de twee met grote ganzepassen, wiebelend en gakkend voor ons uit en krijgen het voor elkaar dat kinderen uit de buurt ook in ganzenpas achter de twee aanlopen. Het gakken is niet van de lucht en wandelaars lopen lachend verder of staan stil.

Met de pinksterdagen gaan ze met z’n allen een lang weekend weg ,naar een camping in België. van vrijdagmorgen tot maandagavond. Dan heb ik vrijwillig/verplichte snipperdagen en hoop voor iedereen op mooi weer.

Straks ga ik nog even met de hondjes wandelen, de wind wordt al minder, de avondzon schijnt en ik denk dat we een mooie ondergaande zon zullen gaan zien.

Wat een verschil, deze woensdag met vorige week woensdag.

Tot Zwijmelen  zaterdag en Zing – Zo -anders zondag  en Lummelen volgende woensdag.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.

 


Posted in Weblog by with 11 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *