Lummelen op woensdag

 

?????????????

Alles wat mis kon gaan vandaag ging mis.
Vroeg vanmorgen opgestaan ,wakker geschud door het kloppen van zware hamers op metalen hekwerk van hondenuitlaatplaats . Alhoewel dat hier nog 300 meter vandaan is klinkt het dichtbij door de westenwind. Vlug naar beneden voordat de kleine speedy( mini jack russell) haar plas niet kan ophouden. Te laat….Uiteindelijk zit ik te ontbijten en overleg  wat het wordt kattewasje of douche.

De heilige birmaan zit zich te wassen voor het bovenraam aan de overkant en ik weet haar vrouwtje is werken. Nadat ik ontbeten heb, de boel opgeruimd de honden buiten op de hondenmat liggen zie ik dat de kat zich nog steeds aan het wassen is. Ik besluit te douchen dat gaat nog sneller. Maarrrr…terwijl ik de handdouche van de standaard wil halen klapt ie uit mijn hand en in een mum is de hele doucheruimte, met handdoeken en kleding op de wasautomaat, kletsnat.

Eindelijk kan ik, inmiddels al bekaf naar beneden, lijn de hondjes aan ,ga de voordeur uit en vergeet de achterdeur te sluiten . Na genoten te hebben van de jonge gansjes op en bij het water en nog een praatje met enkele andere hondenvriendjes kom ik weer een beetje uitgerust thuis, maak de voordeur open haak de lijnen los en……mijn god…..daar vliegt een grijze kat van de kanariekooi en floep door de openstaande achterdeur naar buiten. De honden er jankend achteraan . Gelukkig is de kat sneller. Ik zie haar in een flits over de schutting zweven en zak op de stoel .

Ik neem me voor mijn verstand op nul te zetten ,nergens aan te denken ,mijn ogen te sluiten en alleen naar het zingen van de vogels te luisteren. Dat is me niet gegund. Zzzzzz, zzzzz… Door een spleetje van mijn ogen zie ik een grote wesp vlak boven me. Zo snel kan de wind niet waaien en een haas niet rennen als ik helemaal panisch naar binnen vlieg en de vliegenmepper in de hand heb. Doodstil blijf ik staan en wacht tot het beest ergens tegen de ruit of muur vliegt. Het duurt even maar dan pats….ennnn…er naast. Ik ga binnen staan achter het horgordijn en ja ze zit en met alle kracht mep ik haar plat. Het voelt als een overwinning.

Met de vliegenmepper nog in de hand wil ik het schaaltje voor het egelvoer onder de struik vandaan halen als ik weer een ,nu iets kleinere, wesp zie  die onder de overkapping van het tuinhuis duikt. Terwijl ik de ligstoel wil pakken houd ik het monster in de gaten .Die vliegt omhoog en dan zie ik het hangen een wespennest. Ik ren terug naar de veranda pak de telefoon en bel mijn zoon.Met overslaande stem vertel ik hakkelend wat ik zag en hoor hem lachend vragen hoe groot dat nest wel is. De grote van een golfbal roep ik .Hij belooft in de middag te komen.

Eindelijk om 3 uur komt ie. Inmiddels heb ik gegoogeld en kook meteen water. Hoewel hij zegt dat hij hem wel kapot slaat wil ik toch dat hij het nest in het kokende water gooit. Er komen al genoeg larven uit. De rest van de middag ga ik op onderzoek uit kijk in de vogelhuisjes de tuinkasten en de schuur en neem me voor dat alles regelmatig te controleren en ga liggen. Ik kan nog geen vlieg doden, maar wespen koelbloedig.

Nu ga ik nog even met de hondjes wandelen en dan is de lummeldag gelukkig voorbij en ga ik met  eerst een koffie kippie en later een glaasje port proberen deze probleemdag van me af te zetten.

Het plaatje haalde ik van internet. Het wespennest hier was nog iets kleiner.

 

 

 

 


Posted in Weblog by with 19 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *