Lummelen op woensdag

20150403_121039.jpg Olli b

Zie hier Olli , mijn geluksolifant (hoop ik) die per post naar mij werd gestuurd op 1 april.
Tweede paasdag kreeg ik van mijn oudste kleindochter een cadeautje , op een matglazen tableautje
de volgende tekst.
Bij jou ben ik altijd welkom
vind ik een luisterend oor
kan ik mezelf zijn
BEDANKTdat je er altijd
voor me bent.
Dinsdag vond ik op straat een blauwe hanger en gisteren een oud zilveren dubbeltje.
Vanmorgen onverwacht leuk bezoek van vrienden die ik lange tijd niet gezien heb
en 2 bossen gele tulpen nog in de knop.
Mijn Olli heeft al wat klein geluk gebracht.

Vanmiddag een lange wandeling gemaakt . Zoveel vogels broeden al en anderen bouwen nog.
Van de 3 jonge zwanen is er nog eentje hier, de anderen zijn weg. Soms komen de ouders nog
kijken ,maar willen niets meer met hem te maken hebben. Zielig zo eenzaam staat hij dan hier,
dan verderop .
Janse ,dat is de naam van mijn zwart-witte hondje geeft elke hond die we tegenkomen een kus op de snuit. Hij weet feilloos welke hond dat goed vindt en welke niet. Komen we langs een bankje, zit er een oudere menner met een airdale naast zich.Hij kijkt een beetje van oh jee als dat maar goed gaat en ik zeg dat janse alleen een kus geeft en niet bijt. Vraagt hij: “Van wie zou ze dat hebben?”Oei, snel zeg ik ;
“niet van mij , ik kus niet”. Hij kijkt voor zich en zegt niets meer.

Snel loop ik verder . Wat zou hij geantwoord hebben als ik gezegd had dat heeft ze van mij? Zou hij gevraagd hebben dan geef mij er ook maar een?
Was ik bang voor die vraag? Zo fantaseer ik verder tot ik schrik van het briesen van een zwaan die met de vleugels breed op korte afstand langs het pad staat. Vlug neem ik de wijk over het gras naar de andere kant. Die beesten zijn prachtig maar niet te vertrouwen als ze zo briesend waarschuwen.
Het is windstil de zon schijnt ,heerlijk LENTE.

Ik heb een fijne lummeldag gehad maar niet stilgezeten.

 

 


Posted in Weblog by with 16 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *