Kan niet waar zijn

Na een drukke dag lag ik achterover in de tuinstoel bij te komen . Wegdommelend met het getwirrel en getwitter van de vogels in de struiken en bomen nog in mijn oren hoorde ik ineens een klapwiekend geluid.
Geschrokken vlieg ik overeind en rakelings , een raket kan niet sneller zijn, scheerde een grote vogel rakelings langs me heen. Ik voel nog de trilling van zijn vleugel.
Hij schrikt ook en de merel in het gras  vliegt volkomen in paniek krijsend de boom in .

In de boom schuilen meer vogels in het gebladerte . De takken zwiepten op en neer en het gekrijs was niet van de lucht . Vogels vlogen alle kanten uit .
Of de merel aan de klauwen heeft kunnen ontsnappen weet ik niet, er was zoveel geluid dat ik het niet kon horen. Zag nog wel de sperwer, dat was de rustverstoorder, boven de bomen uitvliegen maar of hij een prooi in zijn bek had kon ik niet zien .

Klaar wakker ging ik overeind zitten. In gedachte verzonken dwaalden mijn ogen naar de rondvliegende helicopters, (libellen), grote en kleine, keek naar de musjes in het voederhuis en alsof het allemaal nog niet genoeg was zag ik een mus, zó vanuit het voederhuis in zijn vlucht een helicoptertje oppikken , ging er mee op de schutting zitten en ik zag zijn snaveltje bewegen.

De kleine blauwe waterjuffer werd een maaltijd voor de mus.

Ook dat nog. Terwijl ik weer uitgerust was en nog even het terras ging stofzuigen, dacht ik een prop stof te zien in de gleuf van de spouwmuur, gleed er met de stofzuigerslang langs en floep. Te laat zag ik het staartje van een muisje.
Ik had het helemaal gehad, ben opgestaan en maar aan de wandel gegaan.


Posted in Weblog by with 16 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *