Kan niet waar zijn

Baaldag vandaag. Na een rare droom vannacht, de hele nacht gesleept met een zilverkleurig aluminium kastje werd ik , wekker gaf 6.04 uur aan, gewekt door een zagend en schurend geluid. Het zal toch niet waar zijn dat de bouwvakkers, aan de overkant dit geluid zo vroeg veroorzaken, maalde het door mijn hoofd. Klaarwakker keerde ik me op mijn zij en luisterde . Jawel weer dat zagende geluid maar nu klonk het bijna bij mijn oor. Niet te geloven, lag de hond naast me te zagen. De slaap kwam niet meer terugĀ  en ik was al moe toen ik op stond.

Later in de morgen, de noodzakelijke karweitjes zijn gedaan zit ik chagrijnig achter de laptop mailtjes door te nemen en krantje te lezen als is de twee tortelduifjes, waarvan er gisteren eentje twee keer tegen het raam vloog ,op de grond lag, met naar ik dacht gebroken vleugel en pootje, zich niet liet vangen maar struikelend in de dichte struikjes kroop terwijl de ander zenuwachtig heen en weer trippelde en toch maar de boom in vloog, nu toch weer herenigd waren.
Als dan ook nog in een mailtje de paardenvijgen om mijn oren vliegen leef ik helemaal op.

Inmiddels appt kennisje, die met haar buurvrouw in Spanje de laatste dag van de vakantie doorbrengt,
dat ze nooit meer met haar ,waar dan ook, naar toe gaat. Oh jee.
Kennisje had zo naar de vakantie uitgekeken, niet wetende dat de buurvrouw naar Spanje ging puur en alleen om goedkoop in te kopen, tassen en koffers vol.
Ze waren met de goedkoopste busreis all inclusive. Buurvrouw had alles geregeld, zij kent de taal en kennisje dacht heel veel te zien en te beleven.
Buurvrouw wilde alleen maar shoppen winkeltje in en winkeltje uit.
Kennisje kent de taal niet en is dus afhankelijk , zit nu te zuchten en te wachten tot de bus om 19.00 uur voor het hotel staat en ze terug naar huis gaan.
Had ze het allemaal eerder geweten dan had ze boekje “hoe zegt men het in het Spaans” gekocht en was er alleen op uit gegaan. In het hotel werd geen Engels gesproken, elders ook niet.
Je hebt in ieder geval prachtig zonnig weer gehad, dat maakt veel goed app ik terug.

Volgende keer maar eerst vragen of iemand vakantieganger is of koopjesjager.

Vond boekje terug van Walt Disney ; Handleiding voor jongens, dat mag mijn zoon meenemen .Daar kunnen de jongens nog van leren. Dat boek heb ik al 43 jaar in huis. Kreeg de oudste toen hij overging van 3e naar 4e klas. Er staan leuke doe-dingen in en veel tips voor de kleinzoons.

Laat nog even de hondjes uit , de bankjes zijn bezet met jongeren, die rokend achter mobieltje zitten en enkelen staan erbij met ronkende scooter.
Als ik thuiskom appt kleinzoon. “Oma zitten hier ook eikelmuizen”, vraag hij.
“Ja hoor jongen de banken buiten zitten er vol mee en als ze straks thuiskomen worden het slaapmuizen.

 

 


Posted in Weblog by with 20 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *