Kan niet waar zijn

Dierendag vandaag. Alsof ze het weten de twee rakkers en ook mij wilden trakteren, lieten ze mij vanmorgen uitslapen en pas om 9.30 gingen ze, nog tegen hun zin, mee aan de wandel.
Nee ze worden niet extra verwend ze zijn al strontverwend en ik ook want de kleine jackie had als cadeautje voor mij  op de mat bij de voordeur een plasje gedaan. 🙁

Vorige week kreeg ik twee hoge stenen vazen cadeau en half uurtje geleden werden twee prachtige pluimen, die tot januari goed blijven, bezorgd door dezelfde vriendin. Het voelt nu als een beetje dieren-en dierenvriendendag.

Na weer enkele heftige nachten twee deuren verder en een over de toeren geraakte naaste buurvrouw, is de zaak sinds gisteren in handen van woningbouw en politie. Die zoeken het nu verder maar uit.

Zaterdagmorgen met kennis naar de stad ( Nijmegen). Ik was er al jaren niet mer geweest en keek mijn ogen uit , vooral de Burghtstraat waar vroeger heen en weer auto’s reden en nu één brede winkelstraat. Boven in het restaurant van de Hema een prachtig uitzicht . Ook reden we over de nieuwe Waalbrug , prachtige brug met aan weerszijde mooie vergezichten.

We doken een schoenenzaak binnen en nee hè terwijl ik makkelijke schoenen paste drentelden er een man en vrouw , niet meer zo jong, met een tas te zeulen, bovenin afgedekt met shawl. Zij viel me op door de schoenen die ze paste en waarvan ik dacht dat ze super fijn zouden zitten.
De schoenen die ik paste ook wel maar toch.

Opeens liepen ze schuifelend, richting uitgang met beiden een tas, zij een schoudertas die ik niet eerder bij haar zag. Hoekje om en weg waren ze. Ik liep om de hoek en zag een schoen op de grond liggen zoals die dame ze aan had en wilde ze eigenlijk ook even passen maar de maat was te groot. Pakte de andere doos en daarin zaten afgetrapte platte oude schoenen . Jeetje ik snap het nog steeds niet.

Aandacht voor de week van pesten was de aanleiding voor het werkstuk wat kleinzoon voor school moest maken. Het was best wel een klus en omdat oma beter was in schrijven, aldus kleinzoon, kwam hij zondagmiddag hier. Hij had er twee weken tijd voor gekregen , maar nee zoals altijd op het laatste nippertje. Met de inleiding en afsluiting , het laatste naar een pestverhaal van héél vroeger, waardoor hij psychlogisch sociaal en emotioneel in een enkele anekdote kon verwerken heb ik hint gegeven, voor de rest moest hij het alleen klaren en nadat ik alles had nagekeken heb ik hem, de altijd zo onzekere jongen, de hemel ingeprezen.
Zijn stralende gezicht maakte mijn zondag tot een gloriedag.

Las dat Nordic Walking het nieuwe wandelen werd. Sorry hoor ik doe het al 7 jaar.

Voel me harrie in de warrie. Vliegend Spaghettymonster Kerk ,weer wat nieuws, niet te geloven, wordt door de fiscus niet ontzien.
Ik ga nu maar eens diep nadenken welke kerk ik zal gaan stichten om rijk te worden.


Posted in Weblog by with 26 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *