Kan niet waar zijn

Nagenietend van de laatste mini magnum met nootjes, daarbij denkend aan Kakel , overpeins ik het pas binnen gekregen berichtje dat schoondochter van schoonzus, haar twee weken durende vakantie naar haar moeder in Rusland, heeft verlengd tot de Kerst. Dan kwam ze terug omdat heimwee naar haar twee kleine kinderen begon te knagen. Ze was zwaar overspannen.
Vreemd. Nu al heimwee en Kerst duurt nog bijna 3 maanden. Over de man wordt niet gesproken.

De omslag van de magnum gladstrijkend heb ik zin om enveloppe te pakken en het op te sturen naar Rusland. ou haar gezicht willen zien.

Vanmiddag maakt, mijn hulpje in huis en tuin , haar debuut op de kartbaan. Ze zag er vreselijk tegenop, heeft nog nooit achter het stuur van een auto gezeten, laat staan gereden en liep al dagen te stressen. Haar man heeft twee prachtige karts tweedehands gekocht en opgeknapt en wil zo graag dat ze deze hobby samen kunnen delen.
Ze zag het helemaal niet zitten, was er ook bang voor en vroeg me om raad.
Mijn advies meisje. Wat je niet kent bemin je niet. Ga het eerst eens proberen. Wie weet kom je mij na afloop stralend vertellen dat het wel leuk is om te doen en je man zal erg blij zijn dat je het hebt geprobeerd.
Haar man, mijn altijd voor me klaarstaande, pc-hulp adviseerde ik eerst een kart te huren of te lenen die niet de hoge snelheid produceert van hun eigen karts.Tussen de regels door draai ik even mijn duimen voor een goede afloop die ik vanavond zal horen

Nu even gaan  genieten van het nog warme zonnetje , terwijl  in de schaduw een koud briesje waarschuwt voor de naderende koelte, van de koolwitjes die nog steeds met z’n tweetjes door de tuin dwarrelen, de vogels die vrolijk fluitend hun stemmetjes laten horen hoewel de ganzen vroeg in de ochtend in grote getalen overvlogen om ich te gaan verzamelen voor de tocht naar warmere oorden en de meeuwen zich weer volop op het water hier vertonen.

 


Posted in Weblog by with 12 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *