Jordy

Halo tante Ria,
Nu moet u niet boos zijn maar kijk, ik sit aan de laptop van Plato wand hij ligt al in bed en hij wist niet dat ik hier nog was 🙂 Ik was stiekem in de kelderkast gaan zitten en nu ken ik nog effe maile sodat u straks lekker ken slape. Me moeder denkt dat ik bij een vriendje ben. Dus ik heb niet veel tijd vanavond maar ik sal snel tikke.
Vandaag was Plato de hele tijd in de tuin aan het wiede en hij doet allemaal tegels rechtop in de tuin zodat er een soort bak is en die gooit ie vol met verse aarde. Daarna gaat ie struikies kope en volgende week moet alles klaar weze wand dan komt Maria van Willem en dan is het een soort verasing.
Tuinier was natuurlijk ook in de tuin, die deet het onkruit en zo. En Cornelis was op stap, waar die man sit weet ik niet hoor.
Vandaag op school geleert dat de tachtigjarige oorlog is begonne omdat Karel de Grote dood ging en dat Philips de IIe (zijn lieve soontje) de baas over Nederland werd. En toen ging Willem van Oranje met een rijk wijf trouwe en daarna kon ie een leger maken en tegen Philips opstaan. Dat was in 1568 en toen begon dus die oorlog. We hebben ook Alva gehad. Dat was een hele erge kloothommel met een druipsnor die was voor Spanje. Hij kwam uit Toledo en daar was ie Hertog of zo. Maar in Nederland gingen ze hem verslaan zodat ie se bril verloor in een stadje. Iedereen lache natuurlek. En in Leiden krege se hutspot die ze van de Spanjaarden hadden gejat. Ook lache :-). Nou, maar dr ware dus mense die al voor 1568 ware gebore en die hebben nooit die vrede meegemaakt. Heb de meester alemaal vertelt en hij liet ook plaatjes zien van hoe die soldaaten er toen uitsage en die gewere en pistole. Von ik wel leuk.
Nau, daarna hadden we rekkenen maar dat is een eitje. Zo van: hoeveel is 15 eieren maal 10 eieren gedeelt door 3. Ik seg: meester waarom door drie? Segt ie: nau Jordy, omdat vader, moeder en soontje elk evenveel eieren krijge. Ik seg: ik ben alleen met me moeder en wij ete alteit maar 1 eitje. Segt ie: kop dicht en doorrekene. Ha, nau vraag ik je, wat een sukkel.
We moesten ook singe maar ik ken niet goet singe, ik raak de maat kwijt en daarna ken ik die niet meer terugvinde. Segt meester: hou maat Jordy. Seg ik: ik ben ‘m kwijt meester, net had ik ‘m nog. Segt meester: probeer ‘m weer terug te vinden. Dus ik bukken en onder de stoeltjes zoeken. Segt meester: wat doe je? Nau, ik soek me maat meester maar hij is met de musiek mee. Kon ik gelijk op de gang gaan staan. 😈
Nau meer is dr niet gebeurt behalve dan dat ik een spin bij Brigit in der nek legde en dat ze toen eiselek ging brullen….ahhh oeeeh…. en met dr arme molewieke zodat iedereen dagt dat ze in brant stond. Ja en naaturlek segge van Jordy heb het gedaan, meester… de trut. Mocht ik weer op de gang. Nau die gang ken ik op me duimpie.
Oh god, daar komp Plato de trap af…. ik ga gauw de pc afsette en meself verstoppe wand anders zwaait er wat. Dag dag….. slaap lekker.
Jordy


Posted in Weblog by with 13 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *