Invalshoek 61 Zomerzotheid – Drakerig

Het is ook voor de zotte dat zotte gedoe. Voetbalgekte, popconcerten de vele andere consnerten, je leest het goed die zijn er ook.
Hele dagen struinen in de tuinen ,we kunnen er wat van.

Dan de vierdaagse och och wat een feesten, behalve de laatste dag die verliep kalm en stil, die stilte is er ook nu, al wordt die soms doorbroken door drakerig gedoe van schreeuwende kraaien en zoals vanmorgen een drakerige stem.” Mevrouw houd die hond naast je ik fiets bijna over hem heen.” Er mag hier notabene niet eens gefietst worden en ik verzoek dan ook vriendelijk om even af te stappen tot de hond, die wel is aangelijnd, wat dichter bij me loopt. Hij fietst scheldend weg. Zal wel de hitte doen.

Zoëven kreeg ik mail met foto’s van Roze maandag in Tilburg , waar mijn dochter met haar 2 meiden elk jaar naar gaat kijken.Ook daar ging het rustiger dan andere jaren en natuurlijk drakerige opmerkingen, loop door,rot op enz..

Vakantiegekte op de wegen ,aan de stranden. Wegpiraten op de fiets, auto of motoren, het hoort allemaal bij de zomerzotheid.
Hier steken de honden de draak met mij als ze de kans krijgen, willen naar buiten als ik binnen wil zijn en naar binnen als ik lekker buiten wil zitten.


Posted in Weblog by with 14 comments.

Comments

 • rietepietz schreef:

  Hier is het juist lekker rustig op de weg door de vakantietijd, we moeten werken op Scheveningen en het strandverkeer komt pas veel later op gang;-) géén nonchalant fietsende scholieren, die liggen nog op één oor als wij al onderweg zijn!zelfs de draken slapen nog, niet één gezien!

 • Merel schreef:

  Wij zijn momenteel enkele dagen waar het minder rustig is maar genieten wel

 • Marja schreef:

  Leuke invulling. Hier is het gelukkig heerlijk rustig.

 • Christiene schreef:

  Ha Ria mag ik even draakerig zijn,nieuwe buren in de straat een
  tuinfeest de disco lampen aan en de decibellen open[het zoontje werd 21 jaar….
  van 5 uur smiddags tot de andere morgens half drie.[geen pauze]
  Veel gewend maar dit was niet normaal,ramen dicht kei heet
  welterusten!!
  sorrie Ria ik dacht dit pas wel in jou het rijtje….
  Ook dit heet zomer…..
  Lieve groetjes Christiene.

  • Ria schreef:

   Het is hier ook gebeurd, feestje tot 3 uur in de nacht muziek en dan nog kwekken tot 5 uur. De volgende morgen ,toen daar alles in diepe rust was,heb ik net zo lang op de voordeur bel gedrukt tot er open gedaan werd.Volgende keer geen waarschuwing meer, meteen politie. Kort en bondig, ze groeten mij nu poeslief.

   lieve groetjes, Ria

 • Trees schreef:

  Leuk ingevuld Ria! Hier is het ook heerlijk rustig, ik geniet ervan 🙂

 • Anneke schreef:

  Ik vind het momenteel heerlijk om even de rust op te zoeken in de polder met dit prachtige weer. Kijk eerlijk gezegd even amper tv. Even het focus op wat anders.

 • Ria schreef:

  Je hebt gelijk Anneke .Momenteel kijk ik ook geen TV en geniet nog een dagje van de rust.Morgen komt er weer een gedeelte terug van vakantie. Ik heb vakantie hier thuis.
  Geniet van het buiten zijn Anneke,
  Groetjes, Ria

 • Hier is het rustig…. de zon is weg, de hitte ook, het regent, heerlijkkkk fris en groen is alles nu weer, zelfs de (4) honden genieten zichtbaar van een wandeling in die regen.

  En ja ach…. je ontkomt niet aan die wegpiraten ondanks dat het nu vakantietijd is en velen weg zijn.

  • Ria schreef:

   Het is hier nog steeds benauwd warm en ook de zon is er nog.
   Het mag van mij beetje afkoelen en van de hondjes ook, liever geen regen.

   Lief zonnegroetje, Ria

 • Het is bij ons in de buurt rustig. Heel veel ouders met schoolgaande kinderen zijn op vakantie gegaan, dus geen luidruchtige feestjes 😉 . Wij genieten van het “overzomeren” hier aan het Veluwemeer. Qua weer lijkt het soms bijna op Zuid Spanje. Fijn weekend en lieve groeten van ons.

  • Ria schreef:

   Deze week was wel zo rustig.Tussen 27 en 34 graden. Voor mij té heet maar ik heb op mijn lauweren gerust en ben er weer helemaal bij.
   Jullie ook een fijn weekend,
   Lieve groetjes, Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *