Invalshoek 52- ontspullen – mondjesmaat

Ontspullen ,nou ja eh het is maar hoe je erover denkt. Mij
klinkt het in de oren als een vrolijk leventje, zonder dingen
te hoeven doen die minder leuk zijn of stilaan buiten sluiten
van mensen in je leven waar je energie moet insteken .
Een beetje kort door de bocht of zie ik het verkeerd?

Mijns inzien kun je  mensen en dingen die soms anders
overkomen of zijn dan je graag zou willen, of  waarmee je,
door omstandigheden in aanraking komt en je niet als echt
leuk ervaart niet zomaar van de hand doen, zeker geen mensen.
Het lijkt dan op pakken wat je pakken kunt, leve de lol.

Dingen wegdoen waar je al een poosje tegenaan hikt,
zoals prullaria die je krijgt, maar wel gegeven door die , toch
altijd aardige buurvrouw of zo, dat zou ik ook wel mondjesmaat
afschuiven naar liefhebbers, en eerlijk is eerlijk mensen die
altijd maar zeuren en zeuren ….daar wordt je ook niet vrolijk van.


Posted in Weblog by with 8 comments.

Comments

 • Marja schreef:

  Ik dank dat het alleen over spullen gaat en niet over mensen. Ik doe ook graag overbodige rotzooi weg. Dat lucht heerlijk op.

 • Ria schreef:

  Als ik klik op linkje “ontspullen” in het stukje van Min en ik lees op het blog met die mooie dames,lees ik toch iets meer dan overbodige spullen.
  Maar misschien zie ik het totaal verkeerd.
  Lieve groetjes Ria

 • rietepietz schreef:

  Het zal voor iedereen anders zijn denk ik en volgens mij weten mensen best wel snel wat je aan elkaar hebt voor zover het mensen betreft!
  Spullen is een ander verhaal, ik probéér altijd te voorkomen dat ik spullen krijg die ik niet nodig heb door heel hard (en heel vaak) te roepen dat men me alleen een plezier kan doen met een zakje hout voor de open haard;-)

 • Ria schreef:

  Toevallig juist vandaag werd overlegd dat a.s.maandag een ziekenhuisbed beneden wordt geplaatst. Dat betekent dat de grote bank weg moet.Dus de ontspulling begint mondjesmaat, maar toch…Morgen al wordt ie opgehaald.
  fijne avond Riet
  groetjes, Ria

 • Anneke schreef:

  Nou soms heb ik wel heel erg de neiging om te ontvrienden, te ontfamiliën en misschien zou dat ook nog wel rust geven. Maar zoals je zegt het zijn wel mensen. Ontspullen is voor mij iets makkelijker, zolang het geen letters bevat of foto’s doe ik het heel makkelijk weg.

 • Min schreef:

  Ik had met ontspullen heel wat anders voor ogen.
  Maar ehm, ik wil soms ook wel eens op de wijze die jij nu omschrijft omgaan met ontspullen.

 • platoonline schreef:

  Ontspullen gaat voor mij over wegdoen van spullen. En misschien daarmee je hoofd vrij maken. En je huis natuurlijk. Mensen doe je niet zo makkelijk weg. Gelukkig niet. Dat zou een kille bedoening worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *