Hond zonder naam

Daag tot gauw . Ik ga weer ,mijn hond zal me missen.
Verbaast kijken de vrienden elkaar aan en dan naar mij.
Sinds wanneer heb je weer een hond en welk ras?
Het is een grote glanzende lichtbruine labrador maar weet zijn naam niet meer. De verbazing op hun gezicht wordt nog groter.
Je hebt een hond maar weet niet hoe hij heet, vreemd. Hun ogen priemen in mijn rug als ze me nakijken, van hun huis naar het mijne is ca.30m.
Als ik de deur wil openen hoor ik binnen stemmen maar geen blafje.
Wat is hier aan de hand?? Daar zit mijn moeder, inmiddels al 44 jaar overleden, met een wit schort aan, zoals vroeger op zondag en ruik vaag een brandlucht. Wat is hier gebeurd en waar is de hond ?
Een vreselijke angst en paniek overvalt me.
Oh je kleinzoon heeft zijn joggingkleren in de wasautomaat gewassen op hoogste temperatuur i.p.v. 30 graden. en terwijl ik me nog steeds zorgen maak de naam van de hond niet te herinneren vraagt moeder; Hond??? welke hond??? Je hebt helemaal geen hond.
Een zacht tikje op mijn schouder. Zo in gedachten verdiept dat ik de voetstap vanmorgen, tijdens de wandeling, niet eens opmerkte. Ik vertel de nachtmerrie en de verbazing en paniek dat ik de naam van mijn hond niet wist.


Posted in Weblog by with 28 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *