Eindelijk

Eindelijk was ie er de warmte . De winterjas was vorige week gecleand en in de kast., alhoewel de warme shawl om de hals bleef en een dik warm vest begeleidde de wandelingetjes.
Rode duveltje bleef in zijn hok. Hij kon me niet verleiden met hem op toer te gaan, maar gisteren dwong ik er mezelf toe toch weer te gaan toeren.
Eerlijk gezegd zag ik er als een berg tegenop alleen te gaan, voel me toch nog onzeker . Ik heb altijd gefietst met een sportfiets en dus gewend handrem te gebruiken. Nu moet ik juist het hendeltje loslaten om stil te staan.
Ik kwam heel wat opstakels tegen maar nu weet ik dat ik zachtjes, zeg maar stapvoets over opstakels, zoals boomwortels die de paden oneffen maken, moet rijden .

Vandaag weer een ritje maar nu ging het bijna mis. Door het opgebroken fietspad, dat ik veel te laat zag in de bochtige weg, moest ik een omrijding van zo’n 200 meter maken over een grasveld. Tjonge jonge het ding schudde en zwierde slingerend over een hobbelig grasveld met een grote traktor met een schepwagen vol zand in mijn kielzog. Ik beefde van angst.
Het knipperlicht raakte aan een kant los en de kabeltjes kon je zien zitten. Er kwam dus ook paniek in me op.
Gelukkig is er Richard die ondanks zijn tandpijn toch even het knipperlicht voor me vast kwam zetten de banden nog even nakeek en nu ga ik morgen vol vertrouwen voor het eerst alleen naar de supermarkt . Als dat lukt dan op een rustige dag naar het centrum daarna zal mijn angst en onzekerheid wel over zijn.

Ook nog iets grappigs vandaag. Ik loopje rondje met de hondjes, gekleed in een beetje wijde dunne donkergroene wijde katoenen zomerse broek met wit t-shirt,
Een echtpaar passeert me en de vrouw keert zich om en zegt:”Mooie broek hebt u aan maar wel beetje doorschijnend”. Verbaasd kijk ik haar aan en vraag :”Ennn… zit bij mij alles nog op z’n plaats?”

Morgen sta ik heel vroeg op , wandelingetje met de hondjes , vroeg naar supermarkt op duveltje en de rest van de dag….. hangdag met 28 graden.
Wens iedereen morgen een fijne woensdag.


Posted in Weblog by with 16 comments.

Comments

 • karel schreef:

  ๐Ÿ™‚ en wat zei ze , ja hoor alles kist onder de broek hihi
  ha die Ria
  met die humor zal het rijden op dat rode duivel geval zeker gaan lukken
  als fietser zijn begrijp ik als geen ander het verschil met die rem
  dat kennen er velen van ons nog wel van de terugtrap rem naar handrem

  jij morgen met de honden op stap , is dat te voet , of ook met de rooie
  natje en droogje halen en in de rustmode

  voor nu zeg ik slaap wel

  • Ria schreef:

   Met de hondjes loop ik nog 4 keer per dag kleine ronde van ca. 20 minuten. Later ga ik fijn blogjes lezen. Eerst nog even voor het eerst alleen naar Jumbo op duveltje:-)
   Slaap lekker Karel

 • Frederique schreef:

  Geniet morgen van het mooie weer. Heerlijk in het zonnetje. En fijn hรจ, om eindelijk wat zomerse kleding aan te trekken. Lijkt mij gaaf, je broek.

  Liefs Frederique

  • Ria schreef:

   Is een heerlijke broek je voelt niet dat je hem aan hebt. Het was vandaag al warm en dan morgen 28 graden. Donderdaag loop je dan met 17 te bibberen maar daar kleed ik me wel naar en ja dan weer verwarming aan ’s avonds:-)
   Liefs Ria

 • Marja schreef:

  Spannende broek … wat was haar antwoord?
  Succes met je hobbeltocht vandaag. Stoer van je.

  • Ria schreef:

   ik zag dat haar partner haar aanstootte en ze liepen door.Hier lopen veel wandelaars en trimmers. Sommige groeten vriendelijk anderen gaan zwijgend voorbij. Er zijn er ook die met z’n drietjes lopen en van je verwachten dat je met je hondjes in het gras gaat lopen. Mooi niet dan loop ik er recht tegenin en moet er toch wel eentje stapje terug doen.

 • Edward McDunn schreef:

  Dat was een ritje met hindernissen Ria, je moet maar gaan oefenen op het circuit van Zandvoort…hihi.

 • Ria schreef:

  Het lijkt wel of je in een kart zit. De meeste straten en paden zijn hobbelig en slecht en eentje met 5 wielen, de meest ideale kost wel tussen de 4 en 7000,- euro. Kom daar maar eens aan:-)
  Toch ga ik deze zomer alles uitproberen zodat ik mijn zelfstandigheid terug krijg.

 • Rietepietz schreef:

  Dan heb je vandaag dus je “duiveltjesdoop”wel gehad. Vanaf nu zal het beter gaan nu je deze hobbel genomen hebt. Whahaha, heerlijk adrem wat je die brutale mevrouw toevoegde!

 • Ria schreef:

  Vanmorgen voor het eerst paar dingen gehaald bij de Jumbo. Weet nu precies bij welke kassa ik het best kan pinnen en ja het is even wennen dat je laag zit en niet alles zomaar overziet.Ook dat komt wel.

  Raar mens om zoiets te zeggen. Het is een broek zoals er zoveel zijn.
  Ze weet nu wie het laatst lacht ๐Ÿ™‚

 • karel schreef:

  mogge Ria
  ja best geinig hรฉ ๐Ÿ™‚ , maar in het echt zijn ze dat niet
  jij ook wat gewandeld gister , is goed en doet ook veel goed
  ik liep een mooie wandeling , zal straks eens zien of de fototjes wat gelukt zijn
  geniet de dag

 • Merel schreef:

  Hopelijk gaat het volgend ritje je beter af
  Gisteren hier 30 graden een beetje te voor mij

  • Ria schreef:

   Voor mij was het ook te. Vandaag hier nog 19 graden. Ben toch nog even weggeweest maar er zit voor onder linker bumper toch iets los volgens mij.
   Morgen hulpje vragen even naar te kijken.
   Ik ben nu ook weer stukje minder onzeker met duveltje. ๐Ÿ™‚

 • Kakel schreef:

  Haha! Van jouw reactie had de vrouw niets terug. Wedden? Heerlijk zo ad rem als jij bent. Zullen we familie worden?
  Heel dapper dat je hebt doorgezet en de fiets hebt gepakt. Als je niet bang bent kan je ook niet dapper zijn. Zo, steek die maar in je broekzak (-:
  Dikke kus โ™ฅ

 • karel schreef:

  ha die Ria
  nee ik als genieter van stilte en rust kan dat ook niet hoor ๐Ÿ™‚
  ben blij dat de muziek de goede was , maar nu niet zwijmelen , het is zo wat bed tijd
  slaap wel groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *