Eindelijk

Eindelijk was ie er de warmte . De winterjas was vorige week gecleand en in de kast., alhoewel de warme shawl om de hals bleef en een dik warm vest begeleidde de wandelingetjes.
Rode duveltje bleef in zijn hok. Hij kon me niet verleiden met hem op toer te gaan, maar gisteren dwong ik er mezelf toe toch weer te gaan toeren.
Eerlijk gezegd zag ik er als een berg tegenop alleen te gaan, voel me toch nog onzeker . Ik heb altijd gefietst met een sportfiets en dus gewend handrem te gebruiken. Nu moet ik juist het hendeltje loslaten om stil te staan.
Ik kwam heel wat opstakels tegen maar nu weet ik dat ik zachtjes, zeg maar stapvoets over opstakels, zoals boomwortels die de paden oneffen maken, moet rijden .

Vandaag weer een ritje maar nu ging het bijna mis. Door het opgebroken fietspad, dat ik veel te laat zag in de bochtige weg, moest ik een omrijding van zo’n 200 meter maken over een grasveld. Tjonge jonge het ding schudde en zwierde slingerend over een hobbelig grasveld met een grote traktor met een schepwagen vol zand in mijn kielzog. Ik beefde van angst.
Het knipperlicht raakte aan een kant los en de kabeltjes kon je zien zitten. Er kwam dus ook paniek in me op.
Gelukkig is er Richard die ondanks zijn tandpijn toch even het knipperlicht voor me vast kwam zetten de banden nog even nakeek en nu ga ik morgen vol vertrouwen voor het eerst alleen naar de supermarkt . Als dat lukt dan op een rustige dag naar het centrum daarna zal mijn angst en onzekerheid wel over zijn.

Ook nog iets grappigs vandaag. Ik loopje rondje met de hondjes, gekleed in een beetje wijde dunne donkergroene wijde katoenen zomerse broek met wit t-shirt,
Een echtpaar passeert me en de vrouw keert zich om en zegt:”Mooie broek hebt u aan maar wel beetje doorschijnend”. Verbaasd kijk ik haar aan en vraag :”Ennn… zit bij mij alles nog op z’n plaats?”

Morgen sta ik heel vroeg op , wandelingetje met de hondjes , vroeg naar supermarkt op duveltje en de rest van de dag….. hangdag met 28 graden.
Wens iedereen morgen een fijne woensdag.


Posted in Weblog by with 16 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *