De Mus

Na de visite van vanmorgen dacht ik nu rest me een rustige dag. Na een verlate lunch eerst een stukje gewandeld met de hondjes. Het was te warm voor een stevige wandeling. Het werd dus een ommetje.
Lekker op het terras naar de zwijmels geluisterd .
Ring ring gaat de telefoon. Hallo ik verveel me en dacht bel Ria even. Leuk meis ik verveel me niet maar vertel. Pats oei…wacht even Diena er valt een vogel van het dak van het tuinhuis. Met de telefoon nog in de hand loop ik snel naar de plek en ja hoor een klein hegmusje ligt op de grond.

Voorzichtig raap ik het op, het bekje is opengesperd, één oogje is open en ik zie iets van mos in het andere oogje. Voorzichtig verwijder ik het ,zeg vriendin dat ik terug bel, niet gedaan leg het haar morgen wel uit, loop met het musje in mijn hand naar de kast, gris er een schaaltje uit waar ik snel een bodempje water in laat lopen. Dan leg ik het musje er in.
Even ligt het alsof alle moeite voor niets is, dan spartelt ze in het water en komt bij. Ik til haar op en hup vliegt ze uit m’n hand naar het keukenraam. Daar blijft ze halfweg op het gaas van het rolgordijn zitten. Ik loop me uit de naad om te zoeken naar het kleine schepnetje wat er ooit was, zul je altijd zien,  onvindbaar nu je het nodig hebt.

Oh wacht in de tuinkast hangt een mondkapje aan een koordje. Mis het musje vliegt door de kamer smakt tegen de grond en is ineens weg. Eindelijk na overal te hebben gezocht, zelfs de hondjes snuffelen mee. Ze snappen er helemaal niets van en wie weet is het musje doodsbang voor die vrienden,vind ik het in de hoek van de kamer achter het gordijn weer helemaal versuft.
Ik pak het op en met musje in de hand haal ik het noodkooitje uit tuinhuis en leg het daar in.
Intussen doe ik beetje water en voer in de bakjes, zet dat in het kooitje en wacht af.

Regelmatig kijk ik even terwijl ik voor het eten van de hondjes en mezelf ga zorgen. Plot vliegt ze omhoog en gaat op het bovenste stokje zitten, dan vliegt ze door het kooitje . Ze wil er uit . Ik til de kooi op , loop naar het grasveld en terwijl ik voorzichtig het kooitje losmaak en optil, vliegt ze er onderuit. Weer hoor ik een tik alsof ze ergens tegenaan vliegt. Dan zie ik haar op het randje van de overkapping van het terras zitten en ineens vliegt ze weg.

Het kooitje met alles schoongemaakt en weer teruggezet. Elk jaar is het nodig voor een of ander diertje in nood. Het is al over twaalven ,zondag dus. Ik ben over mijn slaap heen maar ga nu toch maar naar bed, rusten is ook goed.

 

 


Posted in Weblog by with 18 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *