De fiets

Nadat ik twee maanden geleden mijn oma-fiets had weggegeven aan kleinzoon heb ik vandaag een andere gekocht.
In december 2010 brak ik 4 vingers . Had enkele maanden ervoor een oma-fiets gekocht ,maar daar kon ik een tijdje niet op fietsen.
De fiets werd wel eens gebruikt door een ander en toen ik er dan eidelijk weer zelf op ging merkte ik dat het niet meer zo goed
ging met fietsen. Het leek of het stuur te los zat en te dicht bij het zadel , ik wiebelde enz…. Afgelopen februari , 2 weken voor ik ziek werd , slingerde ik ,doordat ik moest uitwijken ,bijna tegen een mooie zilvergrijze auto aan.
Ik schold op de fiets en zei maar steeds dat de fiets niet deugde ,al was ie dan van een goed merk.

In het ziekenhuis , nadenkend over wat er toch aan de hand was, ik zag nog steeds die grijze wagen voor me, viel het kwartje.
Niet de fiets was de schuld maar doordat de kracht uit de ene hand weg was had ik de fiets niet meer goed in de hand.
Niks voor mij, niet meer kunnen fietsen ,al wat slechter lopen, vóór dat ziekenhuisgedoe nog elke dag nordic walking, niet meer zo vaak achter het stuur.
Langzaam moet ik weer alles opbouwen . Mijn oude buurvrouw Annie ,die ik elke week ging opzoeken in het flatje in het centrum, heb ik al tijden niet meer gezien, niet meer sinds ik buurmans feestbroek heb vermaakt voor hun 60 jarig huwlijk.

Gisteren was hij nog op bezoek en vroeg me Annie eens op te zoeken, ze gaat langzaam achteruit .Hijzelf is 89 zit nog op de fiets,
maar ook niet lang mee, te zwaar trappen ,misschien nog een scootmobiel straks,  daar hoopt ie op en ik hoop het voor hem.
Nu heb ik toch weer een fiets en morgen ga ik fietsen , eerst korte stukjes.
Deze fiets heeft een lage instap ,een breder stuur en de afstand tussen zadel en stuur is prima.
Morgen ga ik Annie opzoeken  met de fiets en ga met haar en haar rollator ergens gezellig een terrasje pikken .

Op hoop van zegen

 


Posted in Weblog by with no comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *