De bril

Dat ik van de leraar straf krijg omdat ik niet oplet komt omdat ik een bril nodig heb.
Oké dan gaan we naar de opticiën .Tja mevrouw geen betere ogen dan de ogen van uw zoon, maar als hij zo graag een bril wil kan een montuur met gewoon glas ook hoor.
Nee hoor ,goeie ogen geen bril. Dus jochie geen smoesjes meer en opletten op school, anders krijg je straf van mij.

Nu zit grote zoon ,zelf vader van twee jongens, voor me. Hij houdt de krant op een afstand van zich af en ik vraag poeslief of het niet eens tijd wordt om naar de opticiën te gaan.” Och misschien komt het door het weer , dan is de zon scherp, dan weer niet. Jake (zijn jongste zoon van 10 jaar) knipperde ook steeds met zijn ogen en zei een bril nodig te hebben. Dus ik met hem naar de opticiën .Nee hoor prima ogen zegt die man, maar als hij zo graag een bril wil kan het ook een montuur met gewoon glas. Nou ik boos.Stuurt hij mij voor noppes naar de opticiën, alsof ik niks anders te doen heb.

Met een glimlach luister ik ,intussen zijn mijn gedachten jaren terug toen híj met een smoesje z.g.een bril nodig had.
“Ma wat zit je nu te glunderen. Goh Ma nee…. als ik geweten had dat jij het ook nog wist had ik mijn mond gehouden”.

Jongen ga jij nu maar naar de opticiën ,die zegt vast en zeker dat jij een bril nodig hebt, dit is geen smoesje van je moesje.


Posted in Weblog by with 14 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *