Brief aan Jordy

Lieve Jordy,

Terwijl ik dit plaatje hoor zijn mijn gedachten bij jou. Jij zou dit liedje zelf hebben kunnen zingen, zij het misschien met een ietwat veranderde tekst die Plato zomaar zou kunnen aanpassen.

Vakantie voorbij , verveling voorbij. Zeg eens eerlijk zwaaien met een geplukt afrikaantje  deed je dat omdat jij je net zoals Ciske zo verdomd alleen voelde? Tja al die visite bij Plato was voor jou niet zo leuk hé Jordy. Niemand zag bij mij de lidtekens, ze waren natuurlijk te nerveus om goed naar me te kijken, gelukkig maar. Knap van jou dat jij het zag.

Vertel eens hoe blij de leraar reageerde toen jij de klas binnenkwam, of heb je niet meer die EIKEL van het vorige jaar? Ik zie je nu zo duidelijk voor me, meer hangend dan zittend op de stoel met een verveeld gezicht luisterend naar de wijze woorden; Leren jongen, leren niet zitten snotteren ik kan het niet, voel me niet zo lekker, wil morgen liever dagje in bed blijven (natuurlijk met i -phone of zoiets ) onder de dekens enz…

Schrijf  me gauw terug of je een leuke leraar hebt én Jordy laat die stinkafrikaantjes maar staan voor de mieren. Je kunt beter het onkruid wieden ,doe je Tuinier een groot plezier mee en wie weet kun je een zakcentje verdienen.

Jordy geef Tommie een knuffel . Hoe is het met de muisjes, speelt hij met de grijze of heeft hij dóór dat het geen echte is? Ga even diep zuchten , geeuw ’n keer flink , ga rechtop zitten en vraag even héél vriendelijk aan Plato of je achter de laptop mag  om mij terug te schrijven.

Dag knul een dikke knuffel (alleen ik mag dat) van je tante, Ria.

Doe ook de groetjes aan PLato, Cornelis en Tuinier van je Tante.


Posted in Weblog by with 16 comments.

Comments

 • roadlaura1969 schreef:

  Wie kan dat nu weigeren, Plato zeker niet. Mooi geschreven Ria.

  Groetjes Laura

 • Plato schreef:

  Beste tante Ria,
  Nau ik hep best een hele leuke meester hoor. Die leert ons heel veel van taal. Vandaag moesten we nog leren over het schoftkip (of Schiftkop zoiets in elk geval) dat je weet of je een d of een t moest neerzetten. Ik snapte dr geen houd van. Maar nu heb ik wel geleert dat u in regel twee een foutje maakte. U schreef ‘zei’maar dat moed ‘zij’zijn. Enne… daaronder heb u het over lidtekens, maar dat ken niet, dat moet littekens zijn, heb ik zelf gelezen in ons leesboekje over een jongen die een wont kreeg door het voetballe.

  Haha, ik ben de meester en tante Ria is de leerling. Grapig he?

  Nau, ik weet al die vrage niet zo vlug te beandwoorde hoor. U vraag zoveel. We hebben nou een lueke peer als meester. je ken met ‘m lache en hij verteld alteid moppen als ie somme moet uitlegge. Dat is leuk.

  Van Afrikaantjes houd ik niet. Die ruiken niet lekker. Ik heb liever goudsbloeme of zo. Maar ik ga geen onkruit wiede, wand dat is stom werk. Ik ga liever voetballe.
  Enne…. ik voel me niet alleen wand ik mag best achter plato’s laptop. Nu staat ie af te wassen en ik seg… doe dr maar lekker lang over. hahahaha ik ben grapig.

  Dag tante Ria…. wil u de voutje effe corigeren. Ja ja, ik zie alles, ik ben een kei in speling. Dat u dat weet he.

  Hartelijke groete van Jordy en ook van al die andere gaste hier en van Tommie maar die ken alleen maar stom mauwe.

  Daaaag

  • Ria schreef:

   Hee Jordy heb je het gezien? De fouten bij mij zijn gecorrigeerd.Goed van mij hè.Dus met die grapjes makende leraar red je het wel en dat je nu al het kofschip (even verbeteren)kent…wie weet word je nog een taalwonder, een schrijfwonder ben je al.
   Eerlijk gezegd maakt je tante al haar hele leven fouten en….nou ja nóóóóóit…te oud om te leren.

   Zul je het weekend uitkijken met voetballen, zo’n voetballiDteken is niet mis, of je moet van tatoeage in allerlei kleuren houden, die krijg je dan voor niks en het (noem het maar bij de naam), piemelleed is ook gratis.

   Ja en met stuntsteppen of fietsen kun je alles breken wat vast zit. Je moet toch wat Jordy als je onkruidwieden of afwassen stom vindt.Wil je weten wat je tante stom vindt? Niksen. Daarom ga ik nu maar wat strek-en buigoefeningetjes doen,lopen doe ik in totaal een uurtje per dag buiten,nu nog wandelend achter de rollator. Volgende week ga ik proberen stukje bij beetje te gaan zonder.Oh en van dat punthoofd van Handelen moet ik ook af zien te komen.

   Jordy hou me op de hoogte, tante kijkt altijd met verlangen uit naar post van jou.
   Stiekem geef ik je toch een knuffel, al voel jij je daarvoor misschien al te groot. Oma’s en tantes hebben daarop altijd een streepje voor.;-)

   Groetjes aan iedereen en vooral Tommie van tante Ria.

   Dag Jordy

   • Plato schreef:

    Ik hep u een brief geschreve. Gaat u hem leze? Ik heb erg mijn best gedaan en er sitte nou geen taalfaute meer in.
    Jordy

    • Ria schreef:

     Goeie middag Jordy,
     Ik heb je brief gelezen en ga hem vanavond beantwoorden omdat vanmiddag de belasting moet worden uitgezocht. Plato legt jou wel even uit hoe lastig de SVB is.
     Tot vanavond Jordy

     Je tante Ria

 • Marja schreef:

  Wat een heerlijke brief en een kostelijk antwoord. Tof duo zijn jullie.

 • Rietepietz schreef:

  Ach ja, foutje moet kunnen hé, als het hard…. oeps, hart maar op de juiste plaats zit!

 • ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  Wat n heerlijke briefwisseling, ik hoop dat er meer hier verschijnen, ik kijk er naar uit !

  En ja de ‘Ciskes’ in ons leven moeten gekoesterd worden 😉

  Liefs en fijn weekend.

 • merel schreef:

  wat een heerlijke brief

 • Trees schreef:

  Ach wat heerlijk, wat fijn toch dat je antwoord hebt gekregen van Jordy… Tis toch best een aardig jochie hoor.
  Ja, ik wilde hem toen ook niet voor niks in huis nemen hè.
  Ben erg blij voor je Ria… en inderdaad tantes hebben altijd een streepje voor dus knuffelen mag best, vindt hij stiekempjes vast heel fijn! 🙂
  Lieve groetjes, Trees

 • Mirjam Kakelbont schreef:

  Wat een heerlijke ouderwetse brieven. Uiteraard in een modern jasje. Een opsteker voor Jordy!
  lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *